Un punct după un joc modest. CSM Reşiţa a încheiat la egalitate duelul cu Unirea Dej

CSM Reşiţa a încheiat la egalitate, 1-1, meciul disputat acasă cu Unirea Dej, în runda inaugurală din playout-ul Ligii a 2-a de fotbal. Rossonerii au avut un început de meci mai bun şi au deschis scorul în minutul 19, după o spectaculoasă şarjă ofensivă a lui Marian Drăghiceanu. Decarul Reşiţei a driblat frumos şi a finalizat cu gol după un un-doi reuşit cu Lascu.  Aflaţi în zona roşie a clasamentului, oaspeţii au echilibrat treptat jocul şi au reuşit să restabilească egalitatea în minutul 40, prin Daniel Pop. Repriza a doua n-a mai produs modificări pe tabelă – dar trebuie remarcat că după pauză Unirea a fost echipa mai periculoasă în ofensivă. Suspendat pentru acest meci, antrenorul Reşiţei, Flavius Stoican, i-a lăsat locul secundului Ştefan Bărboianu, care a recunoscut la final că rossonerii au făcut de această dată un joc modest.

“N-a fost unul dintre cele mai reușite jocuri ale noastre, din ce ne-am propus am reușit foarte puțin. Cred că primele 20-25 de minute am fost o echipă care a avut un joc mai consistent; după aceea am intrat, cum se spune la fotbal, în jocul adversarului.Într-adevăr, am întâlnit o echipă care și-a jucat, cred, ultima șansă. Au fost ambițioși, au avut  orgoliu și au jucat cu cuțitul la os. Noi, oricum, am tratat la victorie fiecare meci începând din iarnă. Același lucru îl vom face şi în continuare. Dar, vedeţi, de multe ori, din păcate, nu ne ies planurile așa cum ne dorim. Avem de analizat săptămâna ce urmează și trebuie neapărat să îndreptăm lucrurile pe care azi nu le am pus în practică.  În special la capitolul ambiţie. Ambiția nu se antrenează, cu ambiția te naști și o gestionezi. Eu vreau ca echipa noastră să gestioneze ambiția – iar ambiția nostră să fie peste orice adversar. Nu cred că am fost mai relaxați pentru că nu mai avem mari emoţii în playout. Dar săptămâna viitoare vom analiza atât jocul, cât și starea lor fizică şi psihică – pentru că echipa asta trebuie să joace indiferent de poziție, indiferent dacă ne-am salvat matematic sau nu. Echipa asta trebuie să joace mereu la victorie. ”

Antrenorul Unirii Dej, Dragoş Militaru, s-a declarat mulţumit de punctul obţinut la Reşiţa.

„A fost un meci între două echipe cu obiective diferite, acum ,pe finalul acesta de sezon. Pe mine mă mulțumește cumva că n-am mai pierdut. După ultimele meciuri aveam nevoie de un joc în care băieţii să simtă că fac lucruri bune. Am arătat că putem mai mult şi credem în șansa noastră până la final. Până la urmă, am recuperat un punct din zece, mai avem nouă, o să vedem ce putem face până la sfârşitul campionatului.”

CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Chera, Rimovecz, Gomboș, D. Fărăgău, Dudea (cpt.), Dam. Isac, Drăghiceanu, Lascu, Al. Negru. Rezerve: Mereu – Mensah, Doană, Fr. Cristea, Fota, Andr. Burlacu, Al. Sabău, Napoleone, Cip. Rus. Antrenor: Flavius Stoican (suspendat)

Unirea Dej: Moroz – D. Pop, Tud. Telcean (Aur. Ciuciulete 46′), Chira, Roș – Al. Militaru (Hofman 46′, Golda 90+1′), Kereki (cpt.), Ad. Pop – Vic. Stancovici (Pruteanu 88′), Blaj (Călugăr 88′), Bîrnoi. Rezerve: R. Pop – Fulga, Al. Șuteu, Mir. Manole. Antrenor: Dragoș Militaru

După această etapă, CSM Reşiţa are 28 de puncte, total cu care ocupă poziţia a 3-a în grupa A. În runda următoare, pe 6 aprilie, rossonerii reşiţeni vor evolua în deplasare la  ocupanta locului 5, CSC Dumbrăviţa.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles