Un nou proiect finalizat cu succes pentru sportul reșițean

Bazinul Olimpic Reșița a fost echipat în prezent cu blocstarturi de ultima generație – Omega. De asemenea dispozitive speciale de înot cu spatele și touchpaduri electronice.

Echipamentele sunt agreate de către Federația Internațională de Natație și permit desfășurarea de competiții la orice nivel, național sau internațional.

Am avut o discuție cu Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Român și mi-a făcut promisiunea că de anul viitor, în fiecare an, vom avea cel puțin un campionat național la Reșița. Nu există campionat național care să nu aibă cel puțin 600-700 de persoane prezente la o ediție, însoțitori, copii cu părinți, antrenori, oficiali. Asta înseamnă în primul rând mediatizarea orașului și în al doilea rând un beneficiu pentru toți cei care lucrează în Horeca. Suntem în top trei bazine în România. Reșița are un bazin olimpic exceptional, bine pus la punct și asta se datorează în mare măsură colegilor mei de acolo cărora le mulțumesc pentru tot ceea ce fac de 10-15 ani de zile”,  a spus primarul Reșiței, Ioan Popa.

Așadar din 2024, Bazinul Olimpic ”Ioan Schuster” din Reșița va putea găzdui competiții naționale și internaționale de natație oficiale la cel mai înalt nivel.  

sursa foto: Laurentiu Plestici/Facebook

Cele mai citite

Related Articles