Un nou episod din duelul echipelor masculine de baschet BC Timișoara – CSM Oradea

BC Timisoara - CSM OradeaCupa României, faza sferturilor de finală, deschide anul, aşa cum s-a întâmplat mai de fiecare dată în ultimul timp. BC Timișoara este prezentă din nou în această etapă care precede turneul Final Four și va întâlni formația cu cele puține înfrângeri – două – în Liga Națională, CSM Oradea. Formația bihoreană este deja un adversar de tradiție pentru echipa timișoreană, în ceea ce, după dispariția Aradului de pe harta baschetului masculin, a devenit Derbyul Vestului.

Interesant este că în ultimul sezon al precedentului său mandat la Timișoara, Petricevic întâlnea CSM Oradea, în Cupa României, dar în optimile de finală. Confruntarea a adus două victorii în deplasare: BCT s-a impus în Bihor, cu 81-65 (la 22 septembrie 2010), iar orădenii au câștigat pe Bega, cu 71-63 (la 26 septembrie). Cu scorul general de 144-136, BC Timișoara mergea în sferturile de finală.

Timișoara și Oradea s-au întâlnit și în sezonul 2011/2012 al Cupei, în București, în semifinale. BCT câștiga în urmă cu doi ani cu 79-74 și se califica în ultimul act al competiției.

În turul actualului campionat, formația de pe Crișul repede a învins la Timișoara cu 87-79. Dubla Timișoara – Oradea din Cupa României începe cu meciul din Bihor, programat miercuri, 8 ianuarie, de la ora 19:45. Returul va fi duminică, 12 ianuarie, de la ora 18:00, la sala Constantin Jude din Timişoara. site-ul bctimisoara.ro

De același autor

Related Articles