Un general de armată a fost desemnat să coordoneze pregătirile pentru JO 2016 de la Rio

Rio 2016Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, l-a numit pe generalul Fernado Azevedo e Silva la conducerea Autorităţii Publice Olimpice (APO), care coordonează pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din anul 2016. Desemnarea lui Azevedo e Silva a fost anunţată marţi în ‘Diario Oficial da Uniao’, la o săptămână după ce Curtea de Conturi braziliană semnala mari întârzieri în investiţiile pentru Olimpiadă. Generalul îl înlocuieşte la conducerea APO pe Mario Fortes, care a demisionat în luna august, acuzând faptul că biroul pe care îl conducea a fost marginalizat.

Fernando Azevedo da Silva, care urmează să fie confirmat în funcţie de Senatul brazilian, a fost responsabil, în anul 2011, cu pregătirea celei de-a 5-a ediţii a Jocurilor Mondiale Militare şi a coordonat, de asemenea, participarea celor 51 de sportivi din Forţele Armate braziliene la Jocurile Olimpice 2012, între aceştia aflându-se şi judoka Sarah Menezes, medaliată cu aur la Londra, după ce a învins-o în finală pe românca Alina Dumitru, campioana olimpică de la Beijing (2008). Ca fost sportiv, Azevedo e Silva a făcut parte din selecţionatele de volei şi paraşutism sportiv ale Forţelor Armate, înainte de a se dedica administraţiei sportive militare.

APO coordonează participarea guvernului federal şi ale celor regionale, alături de autorităţile municipale, la organizarea Jocurilor Olimpice din 2016.

Potrivit raportului Curţii de Conturi braziliene, până acum s-a cheltuit doar 5 la sută din bugetul de 1,6 miliarde reali (527 milioane euro) alocat pregătirilor în vederea JO 2016 pentru o perioadă de trei ani (2010-2012). Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles