UEFA a decis: tricolorii vor fi încurajaţi doar de copii la meciul cu Andorra

UEFA a sancţionat Federaţia Română de Fotbal prin disputarea de către prima reprezentativă a unui meci pe teren propriu cu porţile închise, ca urmare a incidentelor provocate de suporteri prin afişarea unui banner cu tentă politică la partida România – Kosovo, informează FRF.

UEFA a făcut totuşi o concesie în acest caz: la jocul cu Andorra vor avea acces gratuit copiii sub 14 ani. În consecinţă, FRF a anunţat că va permite accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de 10 copii.

Comisia de Disciplină a forului european a mai decis ca Federaţia Română de Fotbal să plătească o amendă de 52.000 de euro.

Capetele de acuzare în cazul judecat de UEFA au fost: afişarea şi scandarea de mesaje politice; comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte pe teren şi blocarea zonelor de acces public, notează Agerpres.

Federaţia Română de Fotbal a comunicat că dezavuează comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo şi reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România – şi anume, neamestecul politicului în actul sportiv. Totodată, FRF a precizat că aşteaptă de la organele abilitate rezultatele cercetării legale legate de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo.

La 12 septembrie, echipa naţională de fotbal a României a învins selecţionata Kosovo, cu scorul de 2-0 (0-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Partida a fost întreruptă de arbitru în minutul 18 pentru mesaje cu tentă politică, un grup de suporteri români de la peluza Sud afişând bannerul ”Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia”. UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost ”suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor”, iar arbitrul a reluat jocul după o pauză de aproximativ 50 de minute.

România este neînvinsă în această campanie, cu trei victorii şi trei egaluri, având 12 puncte, după Elveţia, 14 puncte, dar înaintea celorlalte echipe, Israel, 11 puncte, Belarus, 4 puncte, Kosovo, 4 puncte, Andorra, 2 puncte.

Luna viitoare, România va juca în deplasare cu Belarus (12 octombrie) şi acasă cu Andorra (15 octombrie).

sursa foto: frf.ro

De același autor

Related Articles