tyLa câteva ore după ce americanul Tyson Gay a anunţat că a fost depistat dopat, şi jamaicanul Asafa Powell, fost deţinător al recordului mondial de atletism în proba de 100 m, a fost găsit pozitiv la un control antidoping efectuat la sfârşitul lunii iunie, în concursul de selecţie al atleţilor jamaicani pentru Mondialele de la Moscova (10-18 august), la care, astfel, nu va mai participa.
În vârstă de 30 de ani, campion olimpic în ştafeta de 4×100 m, în 2008, Powell a declarat că a ingerat fără să vrea produsul găsit în lichidul lui organic. El face parte dintr-un grup de 5 atleşi jamaicani, dintre care 3 sprinteri, controlaţi pozitiv la selecţiile naţionale de la Kingston.
Sherone Simpson, vicecampioană olimpică la 100 m în 2008, a recunoscut, la rândul ei, tot duminică, într-un comunicat, că a avut un control antidoping pozitiv. Al treilea sprinter în această situaţie ar fi Nesta Carter, medaliat cu aur în ştafetele 4×100 m şi în 2008, şi în 2012, recent deţinător al celui de-al doilea rezultat mondial, după Tyson Gay şi înaintea lui Asafa Powell. Şi el afirmă că ar fi vorba de un complement alimentar introdus recent la grupa sa de antrenament, MVP Track Club, în Jamaica, sub conducerea lui Stephen Francis. Sursa: Agerpres