Turneu reuşit pentru handbaliştii rosso-neri. CSM Reşiţa şi-a aflat deja adversarele din campionat

Handbal-spectacol şi victorii pe linie ale favoriţilor. De asta au avut parte suporterii reşiţeni prezenţi la turneul amical găzduit în weekend de Sala Polivalentă.Vineri, în deschiderea primei ediţii a Cupei CSM Reşiţa, juniorii rosso-neri au dispus de colegii de la  SCM Poli Timişoara cu 36-30. O altă garnitură foarte tânără a învins formaţia CSU Poli Timişoara  cu scorul de 27-19, iar în cel mai tare meci al reuniunii sportive, prima echipă a Reşiţei s-a impus cu 32-28 în faţa handbaliştilor de la CSM Oradea. Trei teste reuşite, a apreciat antrenorul reşiţean Radu Bote.

„Sunt mulțumit de prestația băieților, nu au contat așa mult rezultatele, chiar dacă am câștigat. Unul din obiective a fost ca fiecare handbalist din lot să joace aproximativ 40 de minute. Fiind încă în pregătire, pentru noi acesta a fost scopul. Ca de obicei, spectatorii au fost alături de noi și dacă vom obține rezultate bune și în campionat, sunt convins că vor veni în număr mare la sală.

Unul dintre cei mai inspiraţi jucători ai Reşiţei a fost tânărul portar Ionuţ Tănasă, care a avut mai multe intervenţii spectaculoase pe finalul jocului cu orădenii.

„A fost un meci greu, ne-am dorit victoria, ca și obiectiv al nostru, pentru echipă, pentru vestiar. Vrem să legăm cât mai multe victorii, pentru moralul nostru. Dacă o ținem tot așa, cu această atitudine, cred că avem șanse destul de mari să terminăm pe locul I în seria noastră.”

CSM Reşiţa are anul acesta un lot care îmbină fericit tinereţea cu experienţa, spune veteranul Lucian Ignat.

“Un meci foarte greu, aşa cum s-a văzut. Vreau să felicit echipa, staff-ul şi publicul. Este prima victorie acasă, în faţa publicului nostru. Eu spun că e un turneu benefic pentru noi, suntem o echipă tânără şi vrem să concretizăm acest proiect aşa cum ne-am propus, adică să avem o echipă mai mult reşiţeană. Felicit şi gruparea din Oradea, au echipă foarte bună, mă gândesc că joacă de mult timp împreună în liga secundă. Vom vedea cum vor fi meciurile noastre în campionat, pentru că acolo o să fie pe puncte.”

Concluziile au fost formulate la final de preşedintele-jucător al rosso-nerilor, Marius Bahan.

„Mă bucur mult că am reușit să organizăm acest turneu foarte benefic pentru noi. Am insistat să ținem această competiție la Reșița pentru că ne demonstrează și ne arată unde mai avem de lucru. Am încercat noi formule de joc, am încercat să-i integrăm pe cei tineri și după cum s-a putut vedea, avem mulți juniori în echipă. Echipa a mers bine, tinerii au jucat bine și vreau să arăt că se poate și cu reșițeni. 90-95% dintre jucători sunt reșițeni. Mă bucur că toată lumea a jucat foarte bine la acest turneu. Momentan nu mai avem niciun amical stabilit, dar suntem deschiși. Craiova își dorește să joace cu noi și vom mai vedea. Până la începerea campionatului mai sunt cam trei săptămâni și mai avem timp să jucăm amicale. Din ce am văzut, primul meci oficial îl vom avea cu SCM Timișoara. Din seria noastră fac parte opt echipe și vom întâlni Târgu Jiu, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Sânnicolau Mare și două echipe din Timișoara. Cred că putem fi acolo sus în clasament. Trebuie să credem asta.”

Sâmbătă, în ziua a doua a turneului, CSM Reşiţa a mai disputat un meci. Rosso-nerii au primit la Polivalentă replica formaţiei Handbal Club Drobeta Turnu-Severin, de care au dispus cu scorul de 34-25.

Startul noului sezon al Diviziei A se va da în data de 18 septembrie. Federația Română de Handbal a stabilit în weekend şi componențele celor patru serii din viitorul campionat al Diviziei A. CSM Reșița a fost inclusă în Seria C, alături de SCM Poli 2 Timișoara, CSM Oradea, AHC Drobeta Turnu Severin, CSU Târgu Jiu, CSU Craiova, Unirea Sânnicolau Mare și CSU Poli Timișoara.

Cele mai citite

Related Articles