Trofeul Caraş-Severin la şah şi-a desemnat laureaţii. Cel mai bun a fost Albert Marian Drăgoi

Ediția a XI-a a Trofeului Caraș-Severin la şah a reunit la start 28 de jucători de la 6 la 80 ani, din Reșița, Caransebeș, Bocșa, Lugoj, Lupeni și Gîrnic, jucători clasificați și neclasificați.Prima ediție la care au participat și seniorii a dus inevitabil la o ciocnire între generații care a generat bătălii dîrze pe tabla cu 64 de pătrățele.

 În absența maeștrilor Suciu și Tunaru, a jucătorilor de cat.I Pădurean și Bolintiș, sarcina de a ține piept asaltului tinerei generații a revenit jucătorilor de categoria I Stroescu, Vuița sau Calomfirescu. Deși au evoluat bine, veteranii au fost depășiți numeric și valoric de mult mai tinerii Korcsek,Tamaș, Stîngu, Drăgoi, Văduva și Guțu, adică sextetul de juniori care se pregătește pentru Campionatele Naționale Individuale de Șah clasic, rapid, blitz și dezlegări. (Eforie Nord 10-20.04.2022).

La final s-a impus meritat Drăgoi Albert Marian, cu 6 puncte din 7 posibile, urmat de Tamaș Christian Arrydan, cu același punctaj (dar învins în partida directă) și Stîngu Alin.

         La juniori s-a impus Korcsek Alexandru David, urmat de Văduva Ion Valentin și Guțu Cătălin Vlad Aurelian.

         La veterani s-a impus Stroescu Gheorghe, urmat de Calomfirescu Ioan și Crăciun Marin.

         La junioare locul I a fost ocupat de Tecliş Anca Maria, urmată Costiș Alessia Andreea și Chilnicean Andreea Teodora.

         La juniori 12 ani s-a impus Costinaș David Cristian, urmat de Turi Patrick Andreas.

         La copii 10 ani s-a impus Grecu Bogdan Andrei urmat de Chilnicean Silvia Mara.

         La copii 8 ani locul I Apostu Rareș Bogdan urmat de Grecu Zian-Matei. 

„Calitatea partidelor jucate, spiritul de fair-play, combativitatea participanților sunt dovada că acest turneu, care s-a dorit a fi un ultim antrenament înaintea campionatelor naționale de juniori, și-a atins scopul”, apreciază Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin. Până atunci, sâmbătă, 02 martie, tot la Sala Polivalentă, va avea loc faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

De același autor

Related Articles