Trei din trei pentru rossoneri! CSM Reşiţa a câştigat şi amicalul cu NK Aluminij

Echipa de fotbal CSM Reşiţa a rezolvat cu succes “tripla slovenă” programată în perioada stagiului de pregătire de la Rogla. După ce au dispus cu 1-0 de NK Bistrica și cu 5-1 de NK Fuzinar – două formaţii din liga a doua slovenă – rossonerii au câştigat şi amicalul cu echipa de primă ligă NK Aluminij Kidricevo. Cel de-al treilea amical din Slovenia s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea formaţiei reşiţene, singurul gol al meciului fiind reuşit de Sebastian Velcotă. Un test util şi o victorie de moral, spune antrenorul Călin Cheregi:

“Un joc disputat, plăcut ochiului, cu multe ocazii de poartă. Mă bucură foarte mult această victorie, pentru că, pe lângă faptul că ne dă moral, am reuşit să evaluăm parametrii fizici, să ne dăm seama unde suntem cu pregătirea. Am reglat de asemenea anumite aspecte tehnico-tactice în faţa unui adversar de primă mână din Slovenia, o echipă care participă în Liga I şi care peste câteva zile va începe campionatul. În mod normal, ei sunt mult mai avansaţi cu pregătirea, dar noi am avut o evoluţie consistentă, solidă, atât ofensiv, cât şi defensiv. Dacă ar fi să exprim un regret, ar fi acela că nu am mai înscris şi alte goluri – pentru că am mai avut încă două-trei situaţii foarte clare. Dar, una peste alta, am încheiat ziua bine, şi pe această cale vreau să-i felicit pe fptbaliştii care au evoluat în acest meci. De asemenea, vreau să mulţumesc suporterilor care au venit inclusiv aici, în cantonamentul din Slovenia.”


CSM Reşiţa a început partida cu NK Aluminij în formula: Contra – Szijj, Ardei, Răuţă, Fota – Popescu, Dolghi, Gomboş, Velcotă, Maxim, C. Rus. În partea a doua a întâlnirii, garnitura Reşiţei a fost aproape complet schimbată. Au mai intrat I. Rus, Bărboianu, Dudea, Sabău, Rimovecz, Cristea, Dolghi, Chitu, Chera, Negru, Ursu, Drăghiceanu, Ivaşcu

Călin Cheregi a vorbit şi despre ultimul şi cel mai tare amical al verii: vineri, 21 iulie, rossonerii vor întâlni în Austria echipa lui Cosmin Olăroiu, Sharjah FC, deținătoarea Cupei Ligii și a Cupei Președintelui Emiratelor Arabe Unite. Meciul nu era cuprins în programul amicalelor CSM-ului, dar a fost perfectat săptămâna aceasta, în urma discuţiilor dintre preşedintele rossonerilor, Cristian Bobar, şi reputatul antrenor Cosmin Olăroiu.

“Este un bonus, ne bucurăm că reuşim să jucăm cu echipa lui Cosmin Olăroiu, vă daţi seama că nu ai posibilitatea să înfrunţi prea des fotbalişti de o asemenea valoare. Pentru acest motiv am convenit să jucăm, chiar dacă va fi ultima zi de cantonament, iar jucătorii noştri vor fi foarte obosiţi. Cred totuşi că suntem capabili să facem un joc bun, nu ne interesează scorul, dar, având în vedere parcursul nostru în ultimele amicale, cred că vom putea da o replică bună. Lotul e OK, doar uşoare probleme musculare la Burlacu, care a şi fost nevoit să plece în ţară pentru a face o ecografie. În rest, tot lotul este valid.”


Partida amicală dintre Sharjah FC şi CSM Reşiţa se va disputa vineri, 21 iulie, de la ora 17.00, la Dietersdorf.

sursa foto: facebook CSM Resita

Cele mai citite

Related Articles