Trei din trei în amicale! CSM Reşiţa a învins şi Jiul Petroşani

Echipa de fotbal CSM Reşiţa a câştigat şi cel de-al treilea joc de verificare disputat în prima parte a pregătirii de iarnă. Pe terenul sintetic din Valea Domanului, rossonerii au învins cu 3-1 (2-1) formaţia de Liga a III-a Jiul Petroşani. Pentru gazde au marcat Dolghi, Napoleone şi Gomboş. În precedentele două teste, formaţia reşiţeană învinsese echipele CSM Deva şi Timişul Şag – ambele victorii fiind obţinute cu 4-0. La începutul săptămânii viitoare, lotul rossoner va pleca în cantonamentul din Antalya, unde CSM Reşiţa va mai disputa cinci jocuri amicale. Flavius Stoican vorbeşte despre duelul cu Jiul şi despre programul echipei pentru perioada următoare:

“A fost un joc pe contre cu Jiul Petroşani, o echipa arțăgoasă. Ceea ce mă pune un pic pe gânduri este faptul că Rimovecz a ieșit accidentat, a primit o lovitură cu cotul și i s-a înnegrit ochiul, nici nu putea să-l mai deschidă. Acum rămâne de văzut dacă merge la spital sau nu, e destul de delicat. În ceea ce privește jocul, a fost un joc bun, un joc cu ocazii, cu goluri. Păcat că am primit gol dintr-un șut urmat de o deviere – dar, una peste alta, un antrenament bun. În cele trei amicale am înscris de 11 ori şi am primit un singur gol. Faptul că ajungem la finalizare, că ne creăm ocazii, că înscriem, este un lucru bun, dar mai avem de muncă, pentru că vrem să avem cât mai mult timp posesia. Trebuie să ne mişcăm mai mult,  dar băieţii au circumstanțe – au fost trei meciuri în opt zile, plus antrenamentele fizice, nu le-a fost nici lor ușor. Sper ca Antalya să punem la punct tot ceea ce trebuie, astfel ca la prima partidă să fim sută la sută, așa cum îmi doresc.

Mâine (sâmbătă, 3 feb) mai avem un antrenament, apoi duminică o să le dau liber, iar luni seara o să plecăm spre București. Marți la ora 12.00 este zborul spre Antalya. Acolo, în primele trei zile să avem două antrenamente pe zi. Până când vom ajunge acolo sper ca echipele avute în vedere pentru amicale să fi semnat contractele. Astăzi (vineri, n.r.) preşedintele Reşiţei, Cristian Bobar, îmi spunea că se decid exact, concret, jocurile pe care le vom juca acolo. Cu siguranță o să fie cinci meciuri, două unul după altul, iar ultimele trei, în ultimele trei zile ale cantonamentului – pentru că vreau ca în perioada dintre meciuri să avem zile cu câte două antrenamente. Cantonamentul se va desfăşura între 6 şi 17 februarie, stăm 11 zile acolo. Voi avea în cantonament 29 de jucători, pentru că vreau să iau cât mai mulți fotbalişti tineri din centrul nostru. Îmi pun speranțe în ei, au potențial și trebuie să facă pasul la prima echipă. Chiar dacă unii dintre ei deja l-au făcut,  vreau să-și consolideze poziția în lotul echipei. Doresc ca jucătorii de 2007 pe care îi voi lua în cantonamnt să facă tot ce le stă în putință pentru a fi parte din grupul nostru, pentru că au potențial. Eu o să am grijă de ei, o să încerc să le ridic moralul, să-i învăț lucruri pe care le-am învățat și eu de-a lungul timpului – iar atunci când intră pe teren să nu se vadă diferența dintre ei și seniori. Deci vom pleca cu 29 de jucători, dintre care 23 de seniori şi restul juniori.”

Cele mai citite

Related Articles