Trei de aur, trei de argint, trei de bronz! Mărşăluitorii Reşiţei, în top la Naţionalele de 20 km

Şcoala reşiţeană de marş şi-a reconfirmat valoarea la Campionatele Naţionale de 20 km pentru seniori şi tineret. În cadrul competiţiei desfăşurate la Bucureşti, pe un traseu amenajat în jurul Arenei Naţionale, sportivii de la CS Universitatea şi CS Municipal au urcat de nouă ori pe podiumul de premiere. Trei medalii au fost de aur. Detaliază tehnicianul Octavian Măzăran, directorul CSU Reşiţa şi coordonatorul şcolii de marş din capitala Banatului de Munte:

“De această dată marșul reșițean, mai exact sportivii de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița și Clubul Sportiv Municipal Reșița, au reușit să obțină în proba de 20km marș – probă olimpică – un număr de nouă medalii. Felicit sportivii și antrenorii pentru aceste rezultate și suntem bucuroși că la categoria seniori, podiumul a fost ocupat în totalitate de către sportivi reșițeni: locul întâi, sportivul Narcis Mihăilă, pe locul doi Marius Cocioran, iar pe locul trei Remus Rădoi. Nu putem să uităm aici locul patru obținut de Ionuț Pleșu, şi el reprezentant al cluburilor Universitatea și Municipal.
În același timp, la categoria seniori pe echipe, Reșița și-a păstrat titlul de campioană națională; echipa formată din Narcis Mihăilă, Marius Cocioran și Atila Balog s-a clasat pe locul 1, iar cea compusă din Remus Rădoi, Ionuț Pleșu și Poliță Ilie Samuel a ocupat locul doi.

Pe lângă medaliile la seniori masculin, suntem bucurești că iată, vin sportivi din urmă și la feminin. Sportiva Sorana Țuțu, antrenată de Lucian Bolgar, a reușit să se claseze pe locul trei la senioare, performanţă remarcabilă, ținând cont că ea este în primul an de tineret – iar la categoria tineret a reușit să obțină medalia de aur.
O medalie de bronz a fost cucerită la feminin, la categoria tineret, de către sportiva Vasilica Clicinschi – iar echipa de senioare, formată din Sorana Țuțu, Vasilica Clicinschi, Mihaela Pușcașu și Loredana Cocoș, a reușit să ocupe locul doi la categoria senioare pe echipe.


În total, nouă medalii, trei medalii de aur, trei de argint și trei de bronz, șapte dintre ele la categoria seniori, iar două la categoria tineret. Ne întoarcem și de această dată bucuroși și cu speranța că și în anul viitor vom reuşi să ţinem marșul reșițean la cote cât mai înalte.”

Mărşăluitorii reşiţeni medaliaţi la Naţionalele de 20 km au fost pregătiţi de tehnicienii Octavian Măzăran, Gheorghe Ardeleanu, Lucian Bolgar şi sportivul-antrenor Marius Cocioran.

Cele mai citite

Related Articles