[FOTO-AUDIO] Înot, soare, munte și relaxare. Cu mic cu mare au traversat Lacul Gozna de la Văliug și anul acesta

2224

Zeci de pasionați de înot și iubitori de natură au ales și în acest an să se bucure de tradiționalul eveniment din Banatul Montan, traversarea Lacului Gozna de la Văliug. Au avut loc cele trei probe obișnuite : traversarea lacului pe lățime (400 m), pe lungime ( 1 km dus și 1 km întors) și proba copiilor (de la Pontonul de la marginea lacului până la cel din mijlocul lacului).

Premierea a fost oficiată și de Anca Andrei, multiplă campioană națională, prima femeie participantă la o ediție a Jocurilor Olimpice, Mexic 1968, încântată că a avut ocazia să se relaxeze și să se bucure de această oportunitate.

De asemenea a vorbit despre competiția de la Văliug, un concurent revenit în țară pentru acest concurs, Tiberiu Patai:

Pentru prima dată a fost utilizat un sistem electronic de cronometrare. Evenimentul sportiv-recreativ a adunat la start concurenți din mai multe județe ale țării, dar și din străinătate.

Florin Humiță a dialogat cu câțiva dintre participanți, bucuroși că au avut ocazia să concureze la această ediție:

La proba de 400 de metri, masculin, câștigători au fost: Mario Oprea (10-14 ani), Cătălin Sărac (15-19 ani), Alex Bălean (20-29 ani), Marc Eichert (30-39 ani), Marcel Răsădean (40-49 ani), Romeo Dontu (50-59 ani) și Tiberiu Patai (60+). Tot la aceeași probă, dar la feminin, s-au impus înotătoarele: Carina Nitingher (15-19 ani), Cătălina Bocan (40-49 ani) și Rodica Koszner (50-59 ani).

Cei mai buni în proba de 2000 de metri au fost: Ovidiu Demetrovici (10-14 ani), Erwin Schmelas(15-19 ani), Alex Bălean (20-29 ani), Marc Eichert (30-39 ani), Marcel Răsădean (40-49 ani), Romeo Dontu(50-59 ani) și Iancu Sălăjan (60-69). La feminin, la 2000 de metri, s-au impus: Antonia Florescu (10-14 ani), Carmen Popa (30-39 ani) și Cătălina Bocan (40-49 ani).

Au fost acordate kituri de participare,au fost premiați cel mai în vârstă participant, cel mai tânăr, fiecare primii trei clasați la fiecare categorie de vârstă și au fost acordate și două cupe pentru cei mai buni timpi realizați în probele de 400 și 2000 m.

Competiția s-a desfășurat în cele mai bune condiții datorită Dorinei Iana, directorul executiv al Reșița 07 , unei mari campioane, Luminița Dobrescu, dar și sprijinului acordat de numeroșii voluntari.

Florin Humiță a dialogat cu Dorina Iana și Luminința Dobrescu chiar în momentul desfășurării concursului:

Traversarea Lacului Văliug este un eveniment organizat de Clubul Reșița 07, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

sursa foto: Miruna si Florin Humiță

—————–

UPDATE 27.07.2019 ora 13.00

Peste 70 de înotători au participat la ediţia din acest an a competiţiei de traversare a lacului Gozna. Pentru prima dată a fost cronometrarea electronică, spune directorul executiv al Clubului de înot masters Reșița 07, Dorina Iana. Concursul a cuprins trei probe: traversarea lacului pe lățime (400 m), pe lungime ( 1 km dus și 1 km întors) și proba copiilor (de la Pontonul de la marginea lacului până la cel din mijlocul lacului).
Pe lângă premii, copiii participanţi au primit cadou câte o caserolă cu mure.
La eveniment a luat parte şi multipla campioană Luminiţa Dobrescu.

„Este o competiţie cu noutăţi. Anul acesta avem premii constând în echipament sportiv pentru primii clasaţi. Mă bucur că sunt foarte mulţi copii care au participat, copii cu vârste între 5 şi 14 ani”.

……………………………………………..

Lacul Gozna din Văliug va fi traversat pentru al 11-lea an consecutiv. Evenimentul sportiv-recreativ adună și în acest an concurenți din mai multe județe ale țării.

Sunt și noutăți la această ediție, după cum afirmă  directorul executiv al Clubului de înot masters Reșița 07, Dorina Iana:

”În 27 iulie la ora 10 dăm startul primei probe, la ora 11.00 va începe cea de a doua probă. Ca noutate a organizării competiției anul acesta am introdus înscrierea online, încercând să evităm aglomerația de pe Ponton, dinaintea începerii competiției. De asemenea, anul acesta vom experimenta cronometrarea electronică. Astfel vom înlătura orice fel dubiu în ceea ce privește înregistrarea timpilor. Așteptăm în jur de o sută de participanți și sperăm să fie ediție reușită, la fel ca și în anii anteriori”, a afirmat Dorina Iana.

Concursul va cuprinde trei probe: traversarea lacului pe lățime (400 m), pe lungime ( 1 km dus și 1 km întors) și proba copiilor (de la Pontonul de la marginea lacului până la cel din mijlocul lacului). Poate înota oricine dorește, copii și adulți.

Premierea se va face pe categorii de vârstă, iar anul acesta celor clasați pe podium li se vor acorda drept premii și diferite obiect, pe lângă diplome și cupe.

Concursul se va desfășura sâmbătă, 27 iulie de la ora 10 cu starturi de la Ponton Casa Baraj.

Traversarea Lacului Văliug este un eveniment organizat de Clubul Reșița 07, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin. Radio România Reșița promovează și susține evenimentul.

Mai mulți voluntari și-au anunțat sprijinul la organizarea evenimentului.

În caz de timp nefavorabil, competiția va fi amânată o săptămână.

sursa foto: Cristina Corocan/Florin Humita/Corina Lozici