Tinerii luptători din Cornereva – medaliați la concursul internațional CUPA CETATE de la Deva!

558

Sportivii secției de lupte din comuna Cornereva au participat la sfârșitul săptămânii trecute la concursul internațional CUPA CETATE, desfășurată în municipiul Deva, în organizarea Direcției pentru Tineret și Sport Hunedoara, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.La startul competiției s-au aliniat peste 150 de sportivi din țară, dar și din Republica Moldova.

Din Cornereva au participat la această competiție 8 sportivi, toți întorcându-se cu medalii, ne-a declarat antrenorul Gore Iliescu : “Am fost în concurs cu sportivi, care au obținut o medalie de argint și șapte medalii de bronz, deci toți opt sportivi s-au clasat și au obținut medalii! Nu mă așteptam să aibe un pacurs așa de bun, noi având doar două-trei luni de antrenamente, dar am compensat lipsa de experiență cu forța copiilor, care sunt nativi la Cornereva! La început, în primele meciuri, au fost puțin timorați, dar încet-încet, când au intrat în concurs și au văzut cum este, și-au dat seama cum este! Eu de pe margine i-am încurajat și au intrat binișor în concurs!”

Medalia de argint a fost câștigată de Ionuț Belcotă (categ. 32 kg), iar cu medalii de bronz au revenit la Cornereva : Maria Garaș (26 kg), Sabina Burlacu (32 kg), Simona Șaitan (38 kg), David Bijan (32 kg), Raul Rădulescu (35 kg), Nicolae Boșneag (42 kg) și Crăciun Ghinescu (+60 kg). Echipa a fost însoțită de prof. Ovidiu Ursulescu – directorul Școlii Profesionale Agricole din Cornereva, deplasarea fiind asigurată de Primăria comunei din Munții Cernei.

Următoarea competiție la care vor participa micii luptători din Cornereva va fi CUPA HERCULES, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în stațiunea Băile Herculane.

Paul-Sever SMADU