Tinerii karateka de la CSM Reşiţa s-au întors cu două medalii de la Cupa Campionilor Europeni WUKF

Reprezentanţii secţiei de karate a clubului CSM Reşiţa s-au întors cu două medalii de la Transylvania WUKF Karate Cup – Cupa Campionilor Europeni – ultima competiţie cuprinsă anul acesta în calendarul Federaţiei WUKF. În cadrul evenimentului sportiv desfăşurat la Cluj, echipa formată din Greta Buzură, Alexia Deriuş şi Patricia Măciucă a cucerit medalia de bronz la kumite rotativ, grupa de vârstă 16-17 ani. Performera delegaţiei reşiţene a fost însă Daniela Doban, care a strălucit din nou la parakarate. Cu detalii, antrenorul Zoltan Lipan.

“Doban Daniela a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, adjudecându-şi  astfel pentru a patra oară titlul la Cupa Campionilor Europeni. De patru ani consecutiv ea este pe locul întâi la această categorie – ştiut fiind că ea participă la parakarate. Trebuie să amintim însă și evoluția celorlalți sportivi. Deşi nu au urcat pe podium, ei au reuşit să treacă de două-trei tururi într-o competiţie foarte grea – pentru că nu a existat categorie sub 32 de participanţi. Am avut chiar 47 de sportivi pe categorie. Totusi, putem spune că încheiem anul calendaristic şi cel competitional cu rezultate bune, atat naţionale, cât şi internationale.

Am obtinut  9 titluri naţionale, locul IV la Mondialele desfăşurate la Anvers, în Belgia, şi locul II la Campionatul European din Franta – precum si mai multe rezultate bune la diversele concursuri organizate in cadrul Federatiei.

Bineînţeles că toate acestea se datorează şi lui Viorel Enăşel şi Sandrei LIPAN,  pentru pregatirea şi instruirea sportivilor, colaborării strânse cu părinţii şi, desigur, sprijinului financiar primit de la Consiliul Local şi Primaria Reşiţa – prin conducerea CSM Reşiţa, reprezentată de Cristian Bobar”, a declarat sensei Zoltan Lipan.

Clubul CSM Reşiţa a fost reprezentat la Cluj de Daniela Doban, Greta Buzură, Alexia Deriuş, Andrei Schinteie, Vlad Perescu,  Sara Fortun şi Ioana Secăşan. La Cupa Campionilor Europeni au participat sportivi din 16 ţări. La start s-au aliniat aproape 1000 de concurenţi de la 88 de cluburi, care au intrat în competiţie la kata si kumite, individual  şi pe echipe.

Cele mai citite

Related Articles