Timișoara Saracens-Steaua este derby-ul etapei a 5-a din Cupa Regelui

79

Timișoara Saracens și Steaua se vor confrunta astăzi, de la ora 11,00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în derby-ul etapei a 5-a din Cupa Regelui la rugby, într-un meci al orgoliilor dar și al ambițiilor, fiind vorba despre ocupantele primelor două poziții din clasamentul competiției.

”Militarii”, lideri cu 18 puncte, au nevoie de victorie în speranța de a termina prima fază a Cupei pe poziția fruntașă și de a accede direct în semifinale, fără a mai susține meciul de baraj. Steliștii sunt neînvinși până acum în această întrecere și vor să-și păstreze invincibilitatea, dar și să-și ia revanșa în fața timișorenilor care au câștigat partida tur din SuperLigă (8-6) și meciurile din ediția trecută a Cupei României.

De partea cealalată, bănățenii, campionii en-titre și câștigători ai primei ediții a Cupei Regelui, vor să șteargă impresia nefavorabilă lăsată după cele două meciuri pierdute din Challenge Cup, cu Edinburgh și Stade Francais, vizând o victorie cu punct bonus pentru a se apropia de bucureșteni în clasament.

Programat inițial a se disputa pe stadionul ‘Gheorghe Rășcanu’, timișorenii au anunțat modificarea locației pe ”Dan Păltinișanu, invocând starea impracticabilă a gazonului, scrie site-ul clubului ”militar”.

Celelalte două meciuri ale etapei a 5-a, care vor avea loc tot astăzi, de la ora 11,00, vor fi U Cluj — CSM Olimpia București și CSM Știința Baia Mare — CS Politehnica Iași.

AGERPRES

Foto:SportVest