THW Kiel e campioana Europei! Handbaliştii germani au câştigat Liga Campionilor, după o finală de excepţie contra Barcelonei

THW Kiel şi-a adjudecat aseară trofeul Ligii Campionilor la handbal masculin, ediţia 2019-2020, după o finală de excepţie contra formaţiei FC Barcelona. “Zebrele” germane, care fuseseră creditate cu cele mai mici şanse de a câştiga Final Four-ul de la Koln, au reuşit două partide excepţionale, întâi în semifinală contra maghiarilor de la Veszprem (36-35, după prelungiri) şi apoi în ultimul act al competiţiei, în care au reuşit să furnizeze marea surpriză contra favoritei FC Barcelona. THW Kiel s-a impus cu scorul de 33-28 (19-16). Germanii au făcut un joc foarte bun în faţa unei echipe catalane care venea după 27 de victorii, în tot atâtea jocuri disputate. Vedeta lui Kiel a fost de această dată portarul danez Niklas Landin, care a exasperat ofensiva catalană cu intervenţiile sale de excepţie, mai ales în partea a doua a jocului.

Acesta este cel de-al patrulea trofeu de Liga Campionilor pentru THW Kiel, care a mai câştigat cupa în 2007, 2010 și 2012. Echipa germană a devenit a treia din istoria competiției care a obținut cel puțin patru trofee, după Barcelona și Gummersbach. „Zebrele” au câștigat două finale cu FC Barcelona, în 2010 și 2020. Barcelona rămâne însă deţinătoarea recordului de trofee în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa. Catalanii au câştigat de nouă ori Liga Campionilor.

În finala mică a competiţiei, Paris Saint-Germain a dispus aseară de Telekom Veszprem cu scorul de 31-26.

Cele mai citite

Related Articles