Tenisul profesionist feminin dă startul la Antipozi: înainte de Australian Open, româncele îşi fac încălzirea la Melbourne

Simona Halep, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian sunt cele trei românce care vor participa în perioada 4-9 ianuarie la Melbourne, în primul turneu programat anul acesta în circuitul profesionist feminin de tenis.

Simona Halep, locul 20 WTA, este favorita numărul doi a turneului, după japoneza Naomi Osaka. Ea va juca în primul tur  împotriva unei sportive venite din calificări. Dacă va câştiga meciul, Simona o va înfrunta în runda a doua pe câştigătoarea duelului dintre Gabriela Ruse (87 WTA) şi Arina Rodionova (Australia, 152 WTA).

Tot la Melbourne Summer Set 1, Jaqueline Cristian, numărul 71 mondial, va evolua în primul tur cu Kaia Kanepi (Estonia, 73 WTA). Dacă va trece de acest hop, Cristian va juca în turul secund cu câștigătoarea duelului Tereza Martinkova – Ana Konjuh.

În schimb, jucătoarea britanică Emma Răducanu (19 WTA) a anunţat că nu va mai participa la turneul WTA de la Melbourne premergător Australian Open, după ce tocmai a ieşit din izolare în urma infecţiei cu coronavirus, scrie agenţia Reuters, citată de Agerpres. Câştigătoarea de la US Open a ratat, din cauza Covid-19, şi participarea la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi de luna trecută. „Tocmai ce am ieşit din izolare, este prea devreme pentru mine să particip la turneul de la Melbourne”, a spus Răducanu. Nu se ştie nici dacă ea va fi prezentă la un alt turneu de pregătire, Sydney Classic, care va avea loc tot în această lună. E posibil ca tânăra jucătoare să sară peste ambele competiţii, pentru a se concentra doar pe Australian Open – primul turneu de Mare Şlem al anului, care va avea loc în intervalul 17-30 ianuarie.

De același autor

Related Articles