Tenisul de masă a făcut spectacol la Reşiţa! Peste 100 de jucători au participat la Cupa Banatului Montan

Cea de-a VI-a ediţie a Cupei Banatului Montan la tenis de masă a reunit în Polivalenta reşiţeană 104 jucători, repartizaţi pe cele patru secţiuni ale competiţiei. Desfăşurat într-o atmosferă amicală, evenimentul organizat sub egida Amatur şi-a atins scopul: acela de a oferi iubitorilor de ping-pong şansa de a petrece o zi plăcută împreună, practicând sportul preferat. Cu detalii despre turneul de la Reşiţa, reprezentantul organizaţiei Amatur, Victor Craiovan.

“Evenimentul sportiv Cupa Banatului Montan, aflat la a șasea ediție, este organizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport din cadrul Consiliului județean. La start s-au aliniat peste 100 de jucători la mai multe categorii de performanță și vârstă. Sunt jucători amatori, dintre care o parte sunt retrași din activitatea competițională – deci foști jucători profesioniști – iar alții, cei tineri, care aspiră să devină jucători de performanţă. Avem jucători din mai multe zone din țară, avem participanţi din Serbia, precum și un jucător din Germania. Totul decurge perfect, continuăm tradiția. În funcție de performanța în joc, de nivel, se acordă punctaje – iar jucătorii sunt înscriși în patru grupe: Hobby, adică absolut începători, apoi Avansaţi, Open şi Elite – ultima categorie cuprinzând cei mai buni jucători din țară. E vorba de un concurs dedicat amatorilor, deci nu ține de Federație. Amatur este o organizație la nivel național prin care noi organizăm competiții pentru lumea obișnuită, pentru cei pasionați de tenisul de masă. Premiile constau, așa cum cred că e normal într-o competiție de amatori, în diplome cupe și medalii. Nu sunt premii în bani, jucăm de distracție, pentru petrecerea plăcută a timpului liber şi socializare. Doar din pasiunea de a juca.”

Printre jucătorii de top prezenţi la Cupa Banatului Montan s-a aflat şi Deian Sorescu, multiplu câştigător al tradiţionalei competiţii de la Reşiţa.

“Concurez la categoria Elite și încerc să obțin tot locul I, ca şi până acum. Sunt din Reșița, dar joc în prezent la clubul din Dumbrăvița. Mă simt foarte bine la acest turneu și sper să câştig. În ceea ce priveşte concurenţa, remarc un jucător care este de la Lugoj, care joacă în Liga a II-a, sper să îl bat și să obțin locul unu.”


Direcţia de Sport Caraş-Severin a fost reprezentată de inspectorul Dorin Voina:

“Direcția Județeană de Sport Caraş-Severin, cu sprijinul Consiliului Județean, a organizat o competiție devenită deja tradițională, ajunsă deja la cea de-a șasea ediție. Au venit sportivi din toată țara precum și din Serbia – mai precis, din Belgard. Turneul este împărţit pe patru categorii şi pot spune că este foarte disputat. Direcţia noastră premiază laureaţii cu medalii, cupe și diplome.”


La categoria Elite, primul loc a fost ocupat de Alexandru Ignat din Lugoj, secondat de timişoreanul Gabriel Curuţ. Pe locurile 3-4 s-au situat bucureşteanul Costin Neagoe şi timişoreanul Eugen Mutrescu. Din păcate, campionul de anul trecut, reşiţeanul Deian Sorescu, n-a prins cea mai bună zi şi a încheiat competiţia în zona locurilor 5-8.


Podiumul Open: 1. Adrian Vuca (Berzovia) 2. Francisc Veres (Oraviţa) 3-4. Daniel Demian (Arad) şi Lucian Sârbu (Drobeta Tr. Severin)


Podium Avansaţi: 1. Mihai Toplician (Hunedoara) 2. Markus Mihai (Deva) 3-4. Bogdan Ardeleanu (Reşiţa) şi Lucas Klepp (Lipova)


Podium Hobby: 1. Curescu Călin (Reşiţa) 2. Pantea Robert (Lipova) 3-4. Klepp Mario (Lipova) şi Derbac Ivan (Caransebeş)

Cele mai citite

Related Articles