Tenis de masă: România a cucerit 15 medalii la Campionatele Balcanice de la Sarajevo

România a cucerit 15 medalii, dintre care 6 de aur, 4 de argint şi 5 de bronz, la ediţia a 47-a a Campionatelor Balcanice de tenis de masă, încheiată sâmbătă la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Medalii de aur a obţinut România la simplu feminin (Irina Ciobanu), simplu masculin (Hunor Szocs), dublu feminin (Irina Ciobanu/Adina Diaconu), prin echipa feminină (Adina Diaconu, Irina Ciobanu, Andreea Dragoman, Alina Zaharia), echipa masculină (Hunor Szocs, Cristian Chiriţă, Iulian Chiriţă, Andrei Istrate) şi la dublu mixt (Andrei Istrate/Adina Diaconu).

Medaliile de bronz au fost câştigate la simplu feminin (Adina Diaconu), simplu masculin (Andrei Istrate), dublu feminin (Andreea Dragoman/Alina Zaharia) şi dublu masculin (Hunor Szocs/Cristian Chiriţă).

Bronzul a fost cucerit la simplu feminin (Andreea Dragoman, Alina Zaharia), simplu masculin (Iulian Chiriţă), dublu masculin (Andrei Istrate/Iulian Chiriţă) şi dublu mixt (Cristian Chiriţă/Irina Ciobanu).

La simplu feminin, Irina Ciobanu a învins-o în finală pe Adina Diaconu cu 4-3. În semifinale, Adina Diaconu a trecut de Alina Zaharia cu 4-1, iar Irina Ciobanu a învins-o pe Andreea Dragoman cu 4-3. În sferturi, Adina Diaconu s-a impus în faţa turcoaicei Simay Kulakceken cu 4-1, Alina Zaharia a învins-o pe Ozge Yilmaz (Turcia) cu 4-1, Irina Ciobanu a trecut de Ţvetelina Gheorghieva (Bulgaria) cu 4-0, iar Andreea Dragoman a câştigat meciul cu Ece Harac (Turcia), scor 4-2.

În optimi, româncele au învins trei sârboaice, Adina Diaconu a dispus cu 4-0 de Katarina Gvozdenovic, Alina Zaharia a trecut de Tijana Jokic cu 4-0, iar Andreea Dragoman a învins-o pe Andjela Menger cu 4-0, în timp ce Irina Ciobanu s-a impus în faşa bosniacei Ema Lovric cu 4-0.

În proba masculină de simplu, Hunor Szocs l-a învins în finală pe Andrei Istrate cu 4-3, după ce în penultimul act trecuse de turcul Ibrahim Gunduz cu 4-2. În cealaltă semifinală, Andrei Istrate l-a învins pe Iulian Chiriţă cu 4-1.

În sferturi, Hunor Szocs a dispus de bulgarul Petio Kraţev cu 4-2, Andrei Istrate a trecut de turcul Ziver Gunduz cu 4-2, iar Iulian Chiriţă a învins şi el un turc, pe Sirzat Yilmaz, cu 4-0. În optimi, Hunor Szocs a trecut de grecul Nikolaos Antoniadis cu 4-1, Andrei Istrate l-a învins pe sârbul Aleksa Gacev cu 4-1, iar Iulian Chiriţă s-a impus în faţa bosniacului Emir Mujicic cu 4-0.

În finala de la dublu feminin, perechea Irina Ciobanu/Adina Diaconu a trecut de Andreea Dragoman şi Alina Zaharia cu 3-2. În semifinale, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia le-au învins pe turcoaicele Ece Harac/Ozge Yilmaz cu 3-2, iar Irina Ciobanu şi Adina Diaconu au câştigat în faţa sârboaicelor Tijana Jokic/Dragana Vignjevic cu 3-0.

Sârbii Aleksa Gacev/Nemanja Djilas au câştigat titlul în proba masculină de dublu, după 3-0 în finala cu Hunor Szocs şi Cristian Chiriţă. În semifinale, Gacev şi Djilas au trecut cu 3-1 de Andrei Istrate şi Iulian Chiriţă, în timp ce Hunor Szocs şi Cristian Chiriţă au câştigat în faţa turcilor Ziver şi Ibrahim Gunduz cu 3-2.

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles