Tenis de masă: Aur şi bronz pentru România în proba de dublu mixt la Campionatele Balcanice

Andrei Istrate şi Adina Diaconu au câştigat medaliile de aur în proba de dublu mixt, vineri, la Campionatele Balcanice de tenis de masă de la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), după 3-0 în finală cu sârbii Ivor Katic/Tijana Jokic.

Istrate şi Diaconu i-au învins în sferturi pe grecii Georgios Stamatouros/Malamatenia Papadimitriou cu 3-2, iar în semifinale au trecut de turcii Ibrahim Gunduz/Simay Kulakceken cu 3-0, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Cristian Chiriţă şi Irina Ciobanu au obţinut medaliile de bronz după ce i-au învins în sferturi pe bulgarii Denislav Kodjabaşev/Ţvetelina Gheorghieva cu 3-0, dar au pierdut cu 0-3 în faţa sârbilor Katic/Jokic în semifinale.




În sferturi, Hunor Szocs şi Andreea Dragoman a fost întrecuţi de Katic şi Jokic cu 3-2.

La dublu masculin, Andrei Istrate şi Iulian Chiriţă au dispus în optimi de kosovarii Kreshnik Mahmuti/Fatih Karabaxhaku cu 3-0 şi în sferturi au dispus de bulgarii Ioan Velicikov/Eren Bekir cu 3-2, urmând să joace în semifinale contra sârbilor Aleksa Gacev/Nemanja Djilas.

Hunor Szocs şi Cristian Chiriţă au câştigat cu 3-2 împotriva muntenegrenilor Filip Radovic/Luka Bakic în optimile de finală, în sferturi i-au învins pe grecii Georgios Stamatouros/Dimitrios Kordoutis cu 3-1, iar în penultimul act vor întâlni turcii Ziver şi Ibrahim Gunduz.

În proba feminină de dublu, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia au dispus în optimi cu 3-2 de perechea Katarina-Laura Mihailov/Amelija Nikolov-Uce (Macedonia de Nord), în sferturi s-au impus în faţa grecoaicelor Dimitra Tsekoura/Ioanna Gerasimatou cu 3-0, iar în semifinala de sâmbătă vor întâlni cuplul turc Ece Harac/Ozge Yilmaz.

Irina Ciobanu şi Adina Diaconu au câştigat în optimi cu 3-1 în faţa bosniacelor Harisa Mesetovic/Ajna Zlotrg, în sferturi au depăşit cuplul bulgar Sidleya Mutlu/Ţvetelina Gheorghieva cu 3-0, iar în semifinale vor juca împotriva sârboaicelor Tijana Jokic/Dragana Vignjevic.

La simplu, Cristian Chiriţă a fost învins de bulgarul Eren Bekir cu 4-2 în şaisprezecimile de finală.

În schimb, Alina Zaharia a reuşit calificarea în optimi la simplu feminin, după 4-1 cu bosniaca Marija Gnjatic.

România a cucerit medaliile de aur în probele pe echipe.

sursa – Agerpres / foto – Federația Română de Tenis de Masă

De același autor

Related Articles