Tecău şi Mergea se întâlnesc în semifinale la Wimbledon

Florin Mergea si Rohan Bopanna in semifinale la Wimbledon

Perechea româno-indiană Florin Mergea/Rohan Bopanna s-a calificat, marţi seara, 7 iulie, în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, după ce a învins liderii mondiali, fraţii americani Bob şi Mike Bryan, cu 5-7, 6-4, 7-6, 7-6. În penultimul act, Mergea şi Bopanna vor juca împotriva cuplului româno-olandez Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, ceea ce înseamnă că România va avea un reprezentant în finala de dublu masculin.

Mergea şi Bopanna s-au impus în faţa fraţilor Bryan după două ore şi 34 de minute de joc, aceasta fiind a treia victorie în 2015 pentru Mergea în faţa americanilor, primele două reuşindu-le cu britanicul Dominic Inglot ca partener, în optimi la Australian Open şi în sferturi la Dubai.

Mergea a pierdut în faţa perechii Tecău/Rojer de patru ori anul acesta: în sferturi la Australian Open (alături de Inglot), în primul tur la Miami (partener Inglot), în optimi la Roma şi la Roland Garros (ambele cu Bopanna ca partener).

În sferturi, perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a dispus cu 6-4, 6-3, 7-6 de cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia).

Pentru Horia Tecău este la a patra semifinală la All England Club, după ce a jucat de trei ori finala, alături de Robert Lindstedt (2010, 2011, 2012). Totodată, pentru Tecău şi Rojer este a treia semifinală din acest an la turneele de Mare Şlem, după ce s-au oprit în penultimul act atât la Australian Open, cât şi la Roland Garros.

Prin calificarea în semifinale, perechile Mergea/Bopanna şi Tecău/Rojer şi-au asigurat cecuri de câte 85.000 lire sterline şi câte 720 de puncte ATP fiecare.

Cealaltă semifinală va opune cuplurile Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia) şi Jonathan Erlich (Israel)/Philipp Petzschner (Germania).

sursa foto: digisport.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles