Tania Adam, vicecampioană mondială la lupte pe plajă!

Avem o vicecampioană mondială la lupte pe plajă! În cadrul amplei competiţii desfăşurate la Constanţa între 7 şi 10 septembrie, Tania Adam, sportivă legitimată la CSS Reşiţa, a cucerit argintul categoriei 70 kg la grupa de vârstă Under 20. Un rezultat care confirmă parcursul excelent avut de Tania în ultimii ani, spune profesorul-antrenor Florin Dinţă.

“Un rezultat foarte bun pentru sportiva noastră, mai ales că a trecut la o categorie mai mare, cea de 70 kg. Tania Adam face parte din lotul național de junioare şi se pregătește la București. Nu sunt întâmplătoare toate rezultatele acestea pe care le aduce pentru Clubul Sportiv Şcolar din Reșița: este al treilea an consecutiv când Tania devine vicecampioană mondială. Ea este campioana României la junioare şi medaliată la senioare. Anul acesta a participat și la Campionatele Europene din Spania, unde s-a clasat între primele cinci sportive. Aș vrea să evidențiez că a participat și la Campionatul Mondial de lupte pe plajă seniori, unde s-a clasat pe locul patru, câștigând patru meciuri cu sportive din Ucraina, Franța şi Statele Unite. Este un rezultat foarte bun la nivel de senioare, ea fiind încă junioară.”

Anterior performanţei de la Mondial, Tania Adam a cucerit două medalii şi la Naţionalele de lupte pe plajă. Ea şi-a adjudecat bronzul categoriei 70 de kg, la U20, şi medalia de argint la seniori.

Tania Adam este pregătită la Reşiţa de antrenorii Adrian Dacica, Florin Dinţă şi Andrei Franţ – iar la lotul naţional este coordonată de tehnicienii Valentin Popescu şi Șerban Mumjiev.

La Mondialul de lupte pe plajă a participat şi o reprezentată a clubului CSM Reşiţa: la prima ei prezenţă într-o întrecere de o asemenea anvergură, Ionela Câmpean s-a oprit în faza grupelor. În clasamentele pe naţiuni, România a încheiat competiţia de la Constanţa pe locul I la feminin şi pe poziţia a treia la masculin.

De același autor

Related Articles