Suporterii nu vor reveni prea curând în tribune. Ministrul Ionuţ Stroe: “Imposibil, în condiţiile actuale ale pandemiei”

O nouă întrerupere a competiţiilor sportive nu este luată în calcul de şeful MTS, Ionuţ Stroe, chiar dacă ţara noastră înregistrează o creştere considerabilă a numărului cazurilor de coronavirus. În schimb, ministrul Tineretului şi Sportului a declarat că nu se mai pune problema unei reveniri a spectatorilor la meciuri în viitorul apropiat. La începutul lunii septembrie, Ionuţ Stroe făcuse un anunţ optimist în legătură cu revenirea suporterilor pe stadioanele din România, sugerând că autoritățile vor da undă verde măcar unui număr redus de fani la evenimentele sportive. Acum, cu noul val al pandemiei, ministrul spune că nu se mai pune problema acceptării publicului la meciuri. Mai mult decât atât, Ionuţ Stroe crede că unele meciuri sau competiții ar putea fi afectate de intrarea în carantină a unor localități sau zone ale țării.

”În ceea ce priveşte sporturile pe stadioane şi în săli, accesul spectatorilor nu este permis tocmai pentru a preveni infectările. Perspectiva optimistă, referitor la ceea ce declaram acum două săptămâni, din păcate devine una imposibil de pus în practică în condiţiile actuale ale pandemiei. De asta ar fi hazardat pentru mine să estimez că în luna noiembrie am putea avea această posibilitate. Nu pot să fiu decât optimist şi să sper ca această cifră să scadă şi să ne putem gândi la această posibilitate. Este responsabilitatea şi competenţa autorităţilor locale, acele comisii judeţene pentru situaţii de urgenţă, dacă e depăşit acel prag de 1,5%. Dar acolo unde există competiţii sportive avem o legătură permanentă cu aceste comisii judeţene şi dacă va fi cazul, dacă vom avea cifre alarmante, vom încerca să relocăm anumite meciuri sau competiţii”, a declarat Ionuţ Stroe. 

Cele mai citite

Related Articles