Superlativele din fotbal vor fi premiate la Gala FIFA Best. Cine intră în competiţie pentru titlul de cel mai bun jucător

FIFA se pregăteşte să decerneze premiile mult-aşteptatei Gale FIFA Best, care va avea loc în februarie. Deocamdată, forul fotbalistic internaţional a prezentat nominalizații pentru toate cele 11 categorii la care se vor acorda premii. Principalul punct de atracţie va fi, ca în fiecare an, decernarea premiului pentru titlul de jucătorul anului, care va fi ales de pe o listă cu 14 candidaţi. Karim Benzema, câștigătorul Balonului de Aur, și Lionel Messi, campion mondial cu Argentina, sunt marii favoriţi la cea de-a 7-a ediţie a acestei gale.


Iată lista nominalizărilor:


Julián Álvarez (Manchester City)
Jude Bellingham (Borussia Dortmund)
Karim Benzema (Real Madrid)
Kevin de Bruyne (Manchester City)
Erling Haaland (Manchester City)
Achraf Hakimi (PSG)
Robert Lewandowki (Barcelona)
Sadio Mané (Bayern Munchen)
Kylian Mbappé (PSG)
Lionel Messi (PSG)
Luka Modric (Real Madrid)
Neymar (PSG)
Mohamed Salah (Liverpool)
Vinicius Junior (Real Madrid)

Cea de-a 7-a ediție a Galei FIFA Best va avea loc pe 27 februarie. La acordarea premiului, votanții trebuie să țină cont și de ceea ce s-a întâmplat la Cupa Mondială, astfel că Messi este un rival serios pentru câștigătorul Balonului de Aur.
Vor vota jurnaliști, selecționeri, suporteri și căpitanii echipelor naționale afiliate la FIFA, fiecare categorie având o pondere de 25%. Robert Lewandowski este câștigătorul ultimelor două ediții. Cristiano Ronaldo, care a primit primele două trofee de acest gen, în 2016 și 2017, nu se află anul acesta printre candidaţi. Luka Modric (2018) și Lionel Messi (2019) sunt ceilalți doi jucători care au ridicat prestigiosul premiu individual.

De același autor

Related Articles