spada

UPDATE!!!

România a câştigat prima etapă de Cupă Mondială la spadă feminin echipe. În finală, fetele noastre au trecut de China şi au pus mâna pe medaliile de aur. Echipa a fost formată din Ana Maria Brânză, Simon Pop Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbârcia. Antrenor – Valentin Zidaru. Scorul final a fost 19-18.

—————————————-

Spada fete este prima armă importantă din România care a pornit la drum în noul an. La Doha, în Qatar, a avut loc sâmbătă, 18 ianuarie, prima etapă la Cupă Mondială la spadă senioare. Antenorul Octavian Zidaru a avut la Doha patru sportive, dar numai două au intrat pe tabloul principal. Maria Udrea şi Raluca Sbârcia au rămas în afara primelor 64, acolo unde au pătruns Simona Pop şi Ana Maria Brânză. Dacă Simona s-a oprit în turul I, după ce a pierdut cu Violetta Kolobova (Rusia), Ana Maria a ajuns până în sferturi. Liderul mondial a trecut pe rând de Dina Bazarbayeva (SUA) în turul I, de Sun Yiwen (China) în turul II şi de Violetta Kolobova (Rusia) în optimi. Din păcate, Brânză a fost stopată la un pas de semifinale de maghiara Julia Revesz, cea care a terminat concursul pe locul doi.

În urmă cu câteva minute, România a învins SUA cu 26-25 şi s-a calificat în finală! Reprezentativa noastră va da piept cu China în ultimul act, începând cu ora 17:00.

Partida poate fi urmărită live >>aici<<