Steaua a învins pe Vardar Skopje, scor general 5-1, şi s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Steaua Bucureşti s-a calificat în turul III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins în deplasare formaţia macedoneană Vardar Skopje cu 2-1 (1-1), marţi seara, în manşa a doua a turului II preliminar.
Steaua a invins pe Vardar SkopjeDupă 3-0 la Bucureşti, Steaua s-a impus pe stadionul ”Filip II” prin golurile marcate de Federico Piovaccari (23) şi Alex Bourceanu (72), respectiv Jovan Kostovski (45+2). Campioana României, care a avut şi două bare la la Skopje (ambele Stanciu – 36, 82), va juca în turul III preliminar cu Dinamo Tbilisi (6-1 şi 3-1 cu feroezii de al EB/Streymur), primul meci fiind programat în Georgia, pe 30 iulie, iar revanşa la Bucureşti, pe 6 august.
Steaua a condus ostilităţile şi la Skopje, chiar dacă ocaziile clare de gol au venit mai târziu la poarta lui Pavlovic. Pîrvulescu a trimis primul şut cu o doză de periculozitate la poarta lui Vardar (11). Steaua a deschis scorul în min. 23, prin italianul Piovaccari, titularizat în premieră, care a reluat în plasă centrarea lui Nicuşor Stanciu: 0-1. Piovaccari a fost aproape să reuşească ”dubla”, dar Pavlovic a respins mingea trimisă din foarfecă de atacantul stelist (29). Macedoneanul Stelei, Georgievski, a tras peste poartă (30), după care Vardar a avut prima situaţie mai periculoasă, pe o contră rapidă, însă Tătăruşanu a ieşit perfect pe centrare (35). Steaua a fost aproape de a tranşa partida de la Skopje, dar Stanciu a ratat de două ori incredibil în aceeaşi fază (36): mai întâi a trimis mingea în bara transversală în situaţie de unu la unu cu portarul, după care a reluat balonul, însă Pavlovic a salvat. Piovaccari a mai avut o oportunitate de gol, dar a tras pe portar, din unghi (38).
În prelungirile primei reprize, la un atac prelungit al gazdelor, Kostovski a fost scăpat din marcaj şi a reluat perfect la vinclu cu capul centrarea lui Gimenez, restabilind egalitatea, 1-1 (45+2).
La reluare, cele două formaţii au alternat ocaziile de gol, Steaua ratând prin Latovlevici (50 – lovitură liberă scoasă de sub bară de portar), Popa (55 – Pavlovic a respins în corner) sau Stanciu (57 – şut modest, fără probleme pentru Pavlovic). Kostovski i-a dat emoţii lui Tătăruşanu în min. 53, dar mingea expediată cu capul de atacantul macedonean s-a dus alături. Portarul Stelei a fost atent la călcâiul lui Petrov (58).
Latovlevici a tras periculos, iar mingea a fost deviată în corner de un fundaş macedonean (63). Szukala (64) a trimis el peste poartă, cu capul, în urma unui corner. Pavlovic a fost la post şi la şutul lui Popa (65), dar şi la reluarea lui Stanciu (67). Steaua a reuşit să preia conducerea în min. 72, când Popa a plecat pe contraatac şi l-a servit perfect pe Alex Bourceanu, care a înscris simplu: 1-2.
”Roş-albaştrii” au mai avut ocazii prin Nikolic (75) şi Iancu (78), iar Stanciu a luat din nou la ţintă bara (82).
Vardar a irosit o şansă imensă de egalare în min. 90+2, când Kostovski a rămas singur cu Tătăruşanu, dar goalkeeper-ul stelist a salvat golul.
Steaua a obţinut o victorie preţioasă pentru coeficientul UEFA al ţării noastre, mai clară decât o arată scorul, mai ales dacă privim cifrele statisticii UEFA: 29-11 şuturi la poartă pentru elevii lui Laurenţiu Reghecampf, 13-5 pe poartă, 7-4 la cornere, 49-34 acţiuni periculoase.
Skopje, stadion ”Filip II”: 4.000 spectatori
Au evoluat echipele:
Vardar: 1. Igor Pavlovic – 18. Stevan Reljic, 4. Radenko Bojovic (căpitan), 5. Zlatko Tanevski, 26. Mite Cikarski – 24. Aleksandar Temelkov, 6. Aleksandar Petrovic (7. Borce Manevski, 80), 13. Filip Petrov – 20. Jorge Giménez (8. Zarko Simjanoski, 89), 17. Aco Stojkov (10. Dragan Georgiev, 68) – 23. Jovan Kostovski. Antrenor: Blagoja Milevski.
Rezerve neutilizate: 12. Kostadin Zahov – 3. Vladimir Dimitrovski, 29. Dimitrija Lazarevski, 21. Andrej Acevski.
Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu – 17. Daniel Georgievski, 4. Lukasz Szukala, 6. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici – 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 5. Mihai Pintilii (30. Mihai Răduţ, 77) – 77. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu, 22. Paul Pîrvulescu (80. Gabriel Iancu, 55) – 25. Federico Piovaccari (90. Stefan Nikolic, 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă – 2. Cornel Râpă, 8. Lucian Filip, 11. Andrei Prepeliţă.
Arbitru: Aleksandr Derdo; arbitri asistenţi: Igor Bîţkalo, Semen Şlonciak; arbitru de rezervă: Viktor Şveţov (toţi din Ucraina)
Delegat UEFA: Mark Blackbourne (Anglia), observator UEFA pentru arbitri: Stefan Ormandjiev (Bulgaria)
Cartonaşe galbene: Pintilii (9), Piovaccari (16), Szukala (44). Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles