Sportul din România iese din carantină. Președintele Klaus Iohannis a anunţat că sportivii de performanţă pot relua antrenamentele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni,4 mai că sportivii de performanţă vor putea să intre în cantonamente începând cu data de 15 mai. A anunțat, de asemenea, că măsurile de relaxare şi mişcarea mai liberă nu se aplică localităţilor aflate în carantină.

“Este încă un aspect destul de important pe care l-aş menţiona pe scurt, care se referă la sportivi. Sportivii de performanţă vor putea, în condiţii foarte speciale, care vor fi detaliate de specialişti, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire – deci, atenţie, pentru sportivii de performanţă. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori – atenţie, ca să nu fim greşit înţeleşi. Deci, cantonamentele, dar numai în condiţii speciale, pentru profesionişti”, a declarat Iohannis.


În ceea ce priveşte sportul amator, preşedintele a afirmat că acesta va fi permis doar individual, rămânând în vigoare şi după 15 mai interdicţia întâlnirilor între mai mult de trei persoane.

“Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localităţii sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise – atenţie, individuale! Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber”, a mai spus Klaus Iohannis.

Niciunul dintre loturile naţionale şi olimpice ale României nu au mai efectuat pregătiri centralizate de la jumătatea lunii martie, când Ministerul Tineretului şi Sportului a trimis o adresă către toate centrele sportive naţionale prin care cerea sportivilor să evacueze bazele în contextul pandemiei de coronavirus, a afirmat Klaus Iohannis, după ședința pe tema relaxării din 15 mai a resticiţiilor impuse pe timpul pandemiei de coronavirus.

Cele mai citite

Related Articles