[VIDEO-AUDIO] Sport și zâmbete pentru cei mai mici dintre handbaliștii din vestul țării. La Reșița a avut loc Festivalul Euroregiunii RO 5

861

UPDATE:

Cei mai mici dintre handbaliștii din vestul țării s-au reunit la Reșița în Festivalul Euroregiunii RO 5

Sala Traian Vuia din Reșița a găzduit duminică, 7 aprilie Festivalul de Minihandbal Euroregiunea RO 5, la care au luat parte 10 echipe din 10 localități: Reșița, Giroc, Lugoj, Deva, Oradea, Arad, Timișoara, Moșnița, Nădlac și Hunedoara.

La acest nivel de vârstă nu se țin scorurile, ci copiii se bucură de mișcare, jucând handbal. Am dialogat cu câțiva dintre participanți, sportivi și antrenori:

”Mă bucur că am reușit să aducem la Reșița un astfel de turneu, un adevărat Festival cu mișcare, zâmbete și distracție din plin”, a concluzionat antrenoarea echipei CSM Școlar Reșița Carmen Dumitru:

În pauza dintre cele două reuniunii micii handbaliști s-au întâlnit cu personaje de poveste întruchipate de tinerii de la Centrul Mansarda din Reșița.

Următorul Festival de Minihandbal Euroregiunea RO 5 va avea loc în jurul datei de 1 iunie.

sursa foto: Cristina Corocan

———————————

UPDATE:

Micuți handbaliști, componenți ai 10 echipe din 10 orașe, promit o zi plină de zâmbete, voie bună și distracție pe cinste la un nou Festival dedicat acestei categorii.

Sala Traian Vuia din Reșița va găzdui duminică, 7 aprilie un Festival de Minihandbal Euroregiunea RO 5, la care vor lua parte 10 echipe: CSM Școlar Reșița, ACS Giroc, CSS Lugoj, ACS Vipers Deva, LPS CSS Bihorul Oradea, HC Beldiman Arad, ACSH Cîtu Timișoara, Dominicii Moșnița, Victoria Nădlac și CSS Hunedoara. Competiția va începe la ora 10.00 și în sală vor fi amenajate trei terenuri, adaptate vârstei sportivilor. Partida va cuprinde două reprize a câte 10 minute. La acest nivel nu se țin scorurile.

Clubul CSM Școlar Reșița include și grupe de Minihandbal și Babyhandbal, alcătuite din copii cu vârste de 10 și 11 ani, respectiv sub 9 ani. Aceste grupe participă la diferite Festivaluri, organizate de Federația Română de Handbal, după un concept în care se pune accent spre atragerea și menținerea copiilor în sala de sport, nu pe scorurile înregistrate.

Sport și spectacol pentru cei mai mici dintre handbaliștii Reșiței

Cel mai recent, un astfel de turneu a fost organizat la Arad, unde ”minionii” Reșiței, alături de alți zeci de copii s-au bucurat de handbal, dar și de un spectacol deosebit oferit de gazde.

”Aici nu contează scorul, ci buna dispoziție și faptul că facem mișcare în mod organizat”, după cum afirmă antrenoarea acestora, Carmen Dumitru:

”Cu cei mici ne bucurăm să ne bucurăm de meciuri pentru că s-a decis la nivel de Federație ca la acești micuți să nu mai existe scoruri și turnee de calificare, pentru că nu este normal ca la o vârstă atât de fragedă, între 5 și 9 ani, să te lupți în teren pentru o calificare. Ei trebuie să se bucure de ceea ce fac, să facă handbal cu plăcere și să nu plece dintr-o competiție cu lacrimi în ochi. La Arad a fost un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, organizat de Clubul Beldiman din oraș. Fiecare copil a primit la final medalii și diplome și, împreună, s-au bucurat de prezența unui personaj mult îndrăgit de ei.”

Despre bucuria de a juca handbal ne-au vorbit chiar cei mai mici componenții secției de handbal a CSM Școlar Reșița:

sursa foto: Facebook/Carmen Dumitru