Speranţele handbalului juvenil din sud-vestul ţării s-au întrecut la Reşiţa

Cele mai bune echipe de handbal juniori IV din sud-vestul ţării s-au întrecut la Reşiţa, în cadrul turneului rezervat Euroregiunii RO-5. Şase formaţii au participat la turneul găzduit de Sala Polivalentă: CSC Moşniţa Nouă, CSS Gloria Arad şi LPS Banatul Timişoara s-au înfruntat în grupa A, iar CSM Reşiţa, Generală 7 Timişoara şi CS Giroc Chişoda au evoluat în grupa B. La finele celor două zile ale competiţiei, locul I a revenit formaţiei din Moşniţa Nouă. Medaliată anul trecut, echipa timişeană are ambiţii mari şi în acest sezon. Antrenorul Dan Morar.

“Competiția este interesantă din toate punctele de vedere, copiii au așteptat cu mult drag jocurile, fiind cele mai importante la această categorie de vârstă. Nu sunt foarte multe, și ne bucurăm că am putut să participăm şi să câștigăm, avem speranțe că vom atinge turneul final anul acesta. Din această echipă, unii jucători au câștigat medalii anul trecut și ne dorim același lucru și anul acesta.”

Pe locul doi s-a clasat echipa Şcolii 7 Timişoara, formaţie antrenată de tehnicianul Emil Cosmescu:

“A fost o competiție în care au evoluat patru echipe care se cunosc, venind din Timiș. Mai rămâneau ca necunoscute pentru noi Reșița și Aradul. Nivelul a fost destul de bun. Eu sunt fericit că am reușit să ne calificăm mai departe. De fapt, ăsta era și obiectivul nostru. La turneul semifinal, vom vedea – pentru că ne unim cu zona Maramureșului, unde sunt pepiniere de handbal arhicunoscute. Vedem ce se poate face, mergem să jucăm.”

Din păcate, CSM Reşiţa a încheiat competiţia doar pe locul cinci – în condiţiile în care primele patru clasate merg la turneul semifinal. S-a văzut lipsa de experienţă a tinerilor rossoneri, a declarat antrenorul Robert Csunderlik:

“Noi suntem încă la început de drum, nu avem cu cine să ne întrecem în județ. Din păcate, acest lucru s-a văzut în teren. Echipele care au venit de la Timișoara au fost mai bine pregătite, având mai multe meciuri în picioare. Noi suntem foarte mulțumiți de băieți și de cum s-au mișcat în teren. Sperăm să vină la sală într-un număr cât mai mare, să fie serioşi în continuare și să facem treabă.”

În clasamentul final al euro-regiunii RO-5, CSC Moşniţa Nouă a fost urmată, în ordine, de Generală 7 Timişoara, CS Giroc Chişoda, LPS Banatul Timişoara, CSM Reşiţa şi CSS Gloria Arad.

La finele turneului au fost acordate şi obişnuitele distincţii individuale:

Deian Cuzmanovici (CSM Reşiţa) – cel mai bun portar

Paul Rotariu (CSC Moşniţa Nouă) – cel mai bun jucător

Florin Drondu (CS Giroc Chişoda) – golgheterul turneului

Cele mai citite

Related Articles