Speranţele fotbalului reşiţean se pregătesc în Valea Domanului. Cristian Bobar: “Vrem ca tinerii noştri să facă pasul către echipa mare”

Pregătirile fotbaliştilor rossoneri se desfăşoară în aceste zile pe două fronturi: în timp ce echipa mare lucrează în Antalya sub comanda lui Flavius Stoican, tinerele speranţe se pregătesc într-un cantonament organizat la baza sportivă proprie. Despre cele două stagii vorbeşte şeful din Valea Domanului, Cristian Bobar:

“Echipa mare este în Antalya, unde Flavius Stoican încă lucrează la definitivarea unui prim unsprezece. Sunt câte două antrenamente pe zi, mai avem jocuri de disputat în acest cantonament și vom vedea la final unde vom fi ca pregătire. Până în data de 24 februarie trebuie să fim foarte pregătiți pentru meciul de acasă cu Steaua. Sper să vină cât mai mulţi suporteri la acel joc, pentru că avem nevoie de ei – și Reșița tot timpul a jucat bine când a fost împinsă de la spate de suporterii noștri.

În paralel cu stagiul echipei mari are loc în Valea Domanului un cantonament rezervat juniorilor A și B, conduși de Leo Doană și Dan Boltașiu – copii între 14 şi 17 ani. Ei vor sta șapte zile într-un cantonament organizat, unde au terenuri de antrenament bune, refacere, masă, cazare. Scopul acestor cantonamente este ca acești copii să ajungă cât mai repede la echipa mare. Arătăm în continuare deschidere  spre centrul de juniori.

Odată ce am implementat această regulă, de a nu mai aduce juniori din altă parte, au apărut și la echipa mare jucători ca Rimovecz, Negru, Domil, care este născut în 2007, sau Gomboș, care este născut în 2005. Ei deja au goluri în Liga a II-a. Îl mai avem pe Paul Mereu, un portar care a fost readus de la Lupac, unde noi l-am împrumutat să joace șase luni de zile. De asemenea, sunt cu noi în Turcia Robert Burlacu, un copil de numai 15 ani, și Ianis Doană, care are  doar 16 ani și se descurcă foarte bine.

Vreau să mulțumesc Primăriei Reșița, reprezentată de primarul Ioan Popa, dar și consilierilor locali pentru condițiile oferite la stadion. Aş mai vrea să menționez, pentru lumea care nu știe, în mod special pentru suporteri, faptul că copiii noștri se antrenează în nocturnă în fiecare zi –  nocturna merge până la orele 20.00 – 21.00, şi nu este un lucru de trecut cu vederea, pentru că în puține orașe se întâmplă acest lucru”, a declarat Cristian Bobar.

Jucătorii care participă la cantonamentul din Valea Domanului:

U19: Cristian Beloescu, Flavius Dobre, Denis Gurin, Mario Chiratc, Bogdan Dragomir, Denis Domil, Marco Lazarovici, David Pop, Marian Muselin, Mario Creţu, Marcus Podină, Mario Chera

U17: Darius Poptelecan, Aris Tudor, Mario Pitica, Robert Urban, Tudor Dancea, Andrei Vasile, Lucas Mucălău, Gheorghe Suta, Luca Popa, David Suciu, Rareş Drăghia, Denis Boda

Juniorii Reşiţei - cantonament în Valea Domanului
Juniorii Resitei – cantonament în Valea Domanului
Lotul CSM Resita – cantonament în Antalya
Robert Burlacu
Ianis Doană

Cele mai citite

Related Articles