Spectacol handbalistic oferit de “Zeițele Cernei” în meciul susținut astăzi cu Unirea Sânnicolau Mare!

Sala de sport ALEXANDRU DUICU din orașul de pe Valea Cernei a găzduit astăzi întâlnirea dintre ACS Băile Herculane și Unirea Sânnicolau Mare, contând pentru etapa a VIII-a a Campionatului Mațional – grupa SPERANȚĂ 4 la handbal fete – junioare III. După un joc controlat din primul până în ultimul minut, Zeițele Cernei s-au impus cu un scor categoric : 42-19, după ce la pauză conduceau cu 18-12!

Prima parte a întâlnirii a fost destul de echilibrată. echipa vizitatoare reușind să mențină echilibrul și pe teren, și pe tabela de marcaj, până la jumătatea reprizei, când gazdele conduceau cu numai un gol diferență (7-6). A urmat o evoluție foarte bună a fetelor antrenate de Toma Drăgoiu, care au reușit să se desprindă la patru goluri, menținând această diferență până aproape de finalul primei reprize, când diferența a crescut, iar la pauză scorul era 18-12.

În partea secundă a meciului, fetele de pe Valea Cernei s-au dezlănțuit, înscriind gol după gol, jucând apoi pentru publicul spectator, care și-a încurajat frenetic favoritele! Un merit în crearea spectacolului l-au avut și jucătoarele din Sânnicolau Mare care, în ciuda evoluției scorului pe tabela de marcaj, nu au renunțat la luptă, însă lipsa de experiență a multor fete antrenate de Florentina Ilieș s-a simțit pregnant în joc, excepție făcând Patricia Mlecov, însă aceasta nu poate evolua singură în fața adversarelor! De la gazde poate fi remarcată întreaga echipă, iar un aport la scorul final l-au avut și portarii Anastasia Caraiman și Andrada Boangiu, care au închis poarta, mai ales în actul secund! Un moment emoționant a fost cu puțin timp înainte de finalul partidei, atunci când Larisa Golopența a înscris primul ei gol pentru echipa de pe Valea Cernei, fiind doar la a doua prezență pe teren! La sfârșitul meciului, tabela a arătat : ACS BĂILE HERCULANE – UNIREA SÂNNICOLAU MARE 42 – 19!

În urma acestui rezultat, ACS Băile Herculane este pe primul loc în grupă cu 18 puncte, urmată de ACS Pegasus Tg Mureș – 16 puncte (un joc mai puțin) și CSS Viitorul Cluj – 13 puncte. După victoria obținută astăzi, Zeițele Cernei s-au calificat pentru turneul final al competiției, care se va desfășura în perioada 21-26 mai la Rm Vâlcea.

ACS BĂILE HERCULANE : Anastasia Caraiman, Andrada Boangiu – Mariana Domilescu, Denisa Drăgulescu, Andra Cherciu, Silvia Perețeanu, Olivia Bătăiosu, Iasmina Pătășanu, Maria Soroceanu, Simona Domilescu, Larisa Golopența, Iasmine Pușchiță. Antrenor : Toma Drăgoiu.

UNIREA SÂNNICOLAU MARE : Roxana Florea, Ionela Bobu, Izabela Farca – Roxana Dolhăscu, Mădălina Voina, Daria Bota, Denisa Lupșa, Alina Balasz, Adriana Baciu, Patricia Mlecov, Briana Olteanu, Yaya Kerekes. Antrenoare : Florentina Ilieș.

Au arbitrat : Bogdan Beică și Raul Dodu – ambii din Hunedoara.

În următoarea etapă, miercuri 8 mai, ACS Băile Herculane va evolua în deplasare, la ACS Pegasus Tg Mureș.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles