Spectacol fotbalistic în Polivalenta reşiţeană! CSM Reşiţa şi AJF Caraş-Severin, câştigătoarele Memorialului Marius Popescu

Fotbalul juvenil a făcut spectacol în Polivalenta reşiţeană, la cea de-a treia ediţie a Memorialului Marius Popescu! La startul competiţiei s-au aliniat şapte echipe: CSS Caransebeş, Lupii Argintii, Mundo Reşiţa, Bistra Glimboca, Voinţa Vrani, Star Berzovia şi CSM Reşiţa. Micii fotbalişti din generaţia 2012 s-au bucurat de fotbal, iar tehnicienii au avut ocazia să-şi testeze elevii contra colegilor din judeţ. O competiţie reuşită, organizată în amintirea unui dintre cei mai îndrăgiţi conducători din fotbalul cărăşean, a spus preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Viorel Lolea.

“Mulțumesc tuturor echipelor participante, din ce se vede și la acest memorial Marius Popescu, fotbalul cărășean are viitor. Pot spune că generația 2012 este o generație foarte bună în tot județul. Se detașează trei echipe, la care se vede că au un plus de experiență competițională. Este vorba de CSM Reşiţa, CSS Caransebes și Lupii Argintii. Cei trei antrenori, Boşco Vişatovici, Toma Peica şi Cristian Chitucea, lucrează bine, se vede mâna lor și faptul că sunt preocupați pentru a pregăti juniorii să crească în valoare.”

A fost şi o competiţie de suflet pentru mulţi dintre antrenorii echipelor participante:

“Ne bucurăm că participăm la acest turneu, nea Marius Popescu a fost un împătimit al fotbalului. Chiar în ultima perioadă a vieții sale, am avut o relație mai apropiată, m-a sfătuit tot timpul ce alegeri să fac – și eu sunt întotdeauna prompt când e vorba de el. Mă bucur, sper să ducem tradiția cât se poate de mult. Avem amintiri plăcute, până la urmă a fost unul dintre cei mai mari conducători de fotbal ai județului nostru, ajungând cu echipa CSM Reşiţa în Liga I și menținându-se acolo câțiva ani. Cât priveşte ambitiile noastre la acest turneu, ținând cont că avem același nucleu pe care l-am avut anul trecut, când am câștigat competiția, probabil vom fi tot acolo, în primele trei, dacă nu chiar primii”, a declarat Cristian Chitucea, antrenorul Lupilor Argintii.


“Din păcate, nea Marius Popescu nu mai este printre noi, am venit să facem un turneu frumos în memoria sa. Sperăm să facem și noi, ca echipă de club, o figură frumoasă – dar, până la urmă, competiția în sine contează, să bucurăm copiii, părinții şi pe cei care au organizat acest turneu frumos. Despre nea Marius sunt multe de spus – a fost un om de onoare, un om de valoare pentru fotbalul din acest judeţ şi a promovat echipe. Un om deosebit, un caracter deosebit şi un familist”, a spus Boşco Vişatovici, antrenorul micuţilor de la CSM Reşiţa.

Chiar dacă nu l-au cunoscut pe nea Marius Popescu, micii fotbalişti s-au bucurat de fotbal şi au demonstrat că sportul-rege are viitor în Caraş-Severin:

Trofeul pus în joc la cea de-a treia ediţie a Memorialului Marius Popescu a fost adjudecat de micii fotbalişti de la CSM Reşiţa, care i-au învins în finală, cu 2-1, pe colegii de la CSS Caransebeş. Locul trei a revenit Lupilor Argintii, după o finală mică câştigată cu 5-1 în faţa echipei Mundo.


Dupa turneu, micii fotbalişti au fost recompensaţi cu diplome, cupe şi obişnuitele premii dulci de sezon. La festivitatea de premiere a fost prezentă şi fiica lui nea Marius, Raluca Popescu-Simulescu.

Competiţia memorială a continuat a doua zi cu turneul de old-boys – o premieră în cadrul acestui eveniment sportiv. Au participat echipele Asociaţiilor Judeţene de Fotbal din Caraş-Severin, Arad, Hunedoara şi Alba. S-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, iar locul I a revenit la final veteranilor cărăşeni.

“Este un turneu pe care îl organizăm în formula aceasta pentru prima dată la nivel de old boys, și ne-am gândit să aducem echipele AJF-urilor prietene și apropiate de aici din zonă. Este un turneu binevenit acum, la sfârșit de an calendaristic, să ne întâlnim cu colegii din alte județe. Bineînțeles comemorăm și ne aducem din nou aminte de nea Marius, cel care a fost un vector al competițiilor sportive la noi la AJF și în județ. Sigur, fotbalul se poate juca la orice vârstă, cu cât jucăm mai mulţi, cu atât mai bine. Este sănătos și nu contează vârsta sau kilogramele, atâta timp cât avem dorință și vrem să ne mișcăm, să ne întâlnim cu prietenii și să socializăm”, a spus Cristian Şodâncă, vicepreşedinte AJF Caraş-Severin, care a fost goalkeeperul echipei din Caraş-Severin.

În clasamentul final, selecţionata cărăşeană a fost urmată, în ordine, de echipele AJF-urilor din Alba, Arad şi Hunedoara.

Cea de-a treia ediţie a Memorialului Marius Popescu a fost organizată, ca în fiecare an, de Asociaţia Judeţeană de Fotbal din Caraş-Severin.

De același autor

Related Articles