Sorana Cârstea îşi continuă aventura la Wimbledon. Românca a obţinut o victorie de prestigiu contra Jelenei Ostapenko

Românca Sorana Cîrstea a reuşit să producă o mare surpriză în turul al treilea al turneului de tenis de Mare Şlem de la Wimbledon. Ea a învins-o în trei seturi, 4-6, 7-6, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko.

Aflată pe locul 37 WTA, Sorana Cîrstea s-a impus după mai bine de două ore şi jumătate de joc. Aceasta este prima victorie a româncei în faţa jucătoarei letone de pe poziţia a 17-a. Ostapenko învinsese în precedentele trei dueluri directe, notează Agerpres.

Cîrstea nu a depăşit niciodată turul 3 la Wimbledon. Ea a mai ajuns de patru ori în această fază a competiţiei, în 2009, 2012, 2017 şi 2021.

Cîrstea va juca în turul următor cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13. Haddad Maia a trecut greu joi de românca Jaqueline Cristian (133 WTA), 4-6, 6-4, 6-4. Brazilianca a fost  semifinalistă în urmă cu câteva săptămâni la Roland Garros.

Românca Ana Bogdan s-a calificat joi în turul al treilea la Wimbledon, învingând-o în trei seturi, 1-6, 6-3, 6-2, pe americanca Alycia Parks. Bogdan (57 WTA) o va întâlni astăzi, în turul al treilea, pe ucraineanca Lesia Ţurenko (60 WTA).

Tot joi, Irina Begu a acces în turul al doilea al turneului din capitala Marii Britanii, după o victorie în trei seturi în faţa canadiencei Rebecca Marino, 6-2, 3-6, 6-2. Begu, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 29, va juca în turul următor contra rusoaicei Anna Blinkova, care ocupă locul 40 în ierarhia tenisului mondial feminin.

sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles