Simona Halep va disputa finala turneului WTA de la New Haven

simona-halepJucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la New Haven (Statele Unite), reuşind să o învingă în două seturi, 6-2, 7-5, pe daneza Caroline Wozniacki, într-o partidă din semifinalele competiţiei, disputată vineri.
Halep (21 ani), ocupanta locului 23 în clasamentul mondial, o va avea ca adversară în finală pe cehoaica Petra Kitova, a treia favorită a competiţiei şi deţinătoarea titlului la New Haven, care a dispus cu 6-0, 6-1 de compatrioata sa Klara Zakopalova, în cealaltă semifinală, după numai 51 minute de joc.
Reprezentanta ţării noastre a dominat întâlnirea cu Wozniacki, cap de serie nr.4 şi cvadruplă câştigătoare a acestui turneu (2008-2011) şi va încerca acum să-şi treacă în palmares al patrulea titlu WTA din carieră, după cele cucerite anul acesta la Nurnberg (Germania), Budapesta şi s-Hertogenbosch (Olanda).
Pentru calificarea în finală, Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 62.300 dolari şi 320 de puncte WTA. Sursa: AGERPRES

De același autor

Related Articles