Simona Halep și Monica Niculescu, calificate în optimile de finală ale probei de dublu de la Roma

81

Perechea formată din Simona Halep şi Monica Niculescu a acces marţi în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro. S-au impus rapid în faţa ucrainencelor Elina Svitolina/Daiana Iastremska, 6-0, 6-1, după un meci ce a durat doar 46 de minute, scrie Agerpres.

Halep şi Niculescu vor juca în optimi cu învingătoarele din meciul care le opune pe japonezele Ena Shibahara şi Shuko Aoyama olandezelor Kiki Bertens şi Arantxa Rus.

În optimile de finală ale probei de dublu s-a calificat şi Raluca Olaru, care, împreună cu Anna-Lena Friedsam (Germania), a trecut de americancele Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands, favorite N.8, în două seturi, 6-1, 6-4, după o oră şi 14 minute. Olaru şi Friedsam se vor duela în optimi cu câştigătoarele partidei Miyu Kato (Japonia)/Sabrina Santamaria (SUA) – Misaki Doi (Japonia)/Renata Voracova (Cehia).

După cum s-a anunţat, Simona Halep (2 WTA, favorită nr. 1) o va întâlni în turul 2 al probei de simplu a turneului de la Roma pe italianca Jasmine Paolini.