Simona Halep și Irina Begu se vor confrunta la Roland Garros. 4 românce joacă, azi, în turul doi, pe zgura pariziană

160

Meciul Simona Halep-Irina Camelia Begu, din turul 2 de la Roland Garros se va disputa miercuri, 30 septembrie în prima parte a zilei.

Va fi cea de-a 8-a partidă dintre cele două sportive, care sunt şi bune prietene, şi în toate celelate a câştigat Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis a României din toate timpurile. Simona Halep a ajuns la Paris după ce a câştigat şi turneul Premier 5 de la Roma.

Simona Halep a trecut în runda inaugurală a French Open de Sara Sorribes Tormo  în minimum de seturi, 6-4, 6-0, în timp ce Irina Begu s-a calificat în turul doi datorită victoriei cu Jil Teichmann, scor 6-4, 4-6, 6-3.

Simona Halep și Irina Begu s-au mai întâlnit în carieră de șapte ori, iar rezultatele din precedentele meciuri directe îi oferă Simonei statutul de favorită certă în partida din turul doi de la French Open, scrie Digisport.

Patricia Ţig s-a calificat în premieră în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, luni, după ce a învins-o pe elveţianca Stefanie Voegele, cu un simetric 7-5, 7-5.

Ţig şi-a asigura un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe Christina McHale, o americancă de 28 de ani, aflată pe locul 81 în lume.

Alte patru românce vor evolua marți, 29 septembrie în primul tur, Sorana Cîrstea (cu kazaha Elena Rîbakina), Ana Bogdan (cu unguroaica Timea Babos), Monica Niculescu (împotriva americancei Danielle Collins) şi Irina Bara (contra croatei Donna Vekic),scrie Agerpres.

sursa foto: Agerpres