Simona Halep și Anett Kontaveit, în finala Transylvania Open

Simona Halep, principala favorită a turneului Transylvania Open, s-a calificat în ultimul act al competiției după ce a învins-o fără drept de apel pe ucraineanca Marta Kostiuk. Jocul s-a încheiat cu scorul de 6-0, 6-1 în favoarea jucătoarei noastre, care a avut nevoie de 62 de minute pentru a încheia conturile.

De exact 62 de minute a avut nevoie și estoniana Anett Kontaveit, favorita numărul doi a turneului, pentru a trece în cealaltă semifinală de suedeza Rebecca Peterson. Meciul s-a încheiat în două seturi, 6-3, 6-2.

Kontaveit (25 ani, 14 WTA), care este în cursă pentru calificarea la Turneul Campioanelor, a obţinut a noua victorie consecutivă, după ce weekendul trecut a câştigat titlul la Moscova, notează Agerpres.

Halep a învins-o învins-o pe Kontaveit în toate cele trei confruntări anterioare, 6-3, 6-0 în turul al treilea la Miami în 2017, 6-2, 6-4 în sferturi la Roma în același an şi 6-1, 6-1 în sferturi la Australian Open, în 2020. Niciuna dintre finaliste nu a pierdut vreun set la Cluj-Napoca.

Pentru Halep aceasta este prima finală din acest an şi a 40-a din carieră. Meciul pentru trofeu va avea loc duminică, de la ora 17:30.

De același autor

Related Articles