Simona Halep s-a calificat în turul II la Melbourne

167

Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, nu fără dificultate, în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, luni, la Melbourne, după ce a învins-o pe estoniana Kaia Kanepi în trei seturi, cu 6-7 (2), 6-4, 6-2.

Halep (27 ani), finalistă anul trecut la Melbourne, a obţinut victoria după două ore şi 11 minute.

Halep, care a pierdut primul său meci din acest an, în optimi la Sydney, contra australiencei Ashleigh Barty, înregistrase ultima sa victorie tocmai în august, 6-3, 6-4 cu belarusa Arina Sabalenka, în semifinale la Cincinnati.

Românca şi-a luat revanşa în faţa jucătoarei estoniene (33 ani, 71 WTA), cea care a învins-o la US Open, cu 6-2, 6-4, în primul tur. De remarcat că baltica nu a mai jucat de la înfrângerea în faţa Serenei Williams în optimi la Flushing Meadows.

Simona Halep a câştigat şi primul său duel cu estoniana, în 2014, la Doha, cu 6-4, 3-6, 7-6 (5), în primul tur.

La Melbourne, Kanepi a început în forţă şi a condus în general schimburile, revenind după ce şi-a pierdut serviciul în debutul primului set (1-2). Halep a fost într-o cursă de urmărire în restul setului, a salvat două mingi de set şi l-a trimis în tiebreak, unde Kanepi a reuşit să se impună cu 7-2.

Simona Halep a început cu dreptul actul secund, dar apoi şi-a pierdut serviciul (1-2), reuşind un contra-break imediat (2-2). Halep a luptat în continuare, iar la 5-4 în favoarea sa, pe serviciul adversarei, a reuşit să fructifice a patra minge de set de care a beneficiat şi să egaleze situaţia.

În decisiv, numărul erorilor comise de Kanepi a fost tot mai mare, iar Simona a rupt echilibrul la 2-2, reuşind patru ghemuri la rând şi obţinând o victorie meritată.

Fiecare jucătoare a reuşit cât 4 aşi, dar Kanepi a făcut 5 duble greşeli. Raportul mingilor de break a fost mai bun pentru baltică, 2 transformate din 4, în timp ce românca a avut 5/12 (42%). Kanepi a avut mai multe mingi direct câştigătoare (40-25), dar şi mai multe greşeli neforţate (62-19).

Halep şi-a asigurat un cec de 105.000 dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA), victorioasă în prima rundă contra rusoaicei Veronika Kudermetova, cu 6-3, 3-6, 7-5. Va fi pentru prima oară când Halep şi Kenin sunt adversare, scrie Agerpres.ro