[UPDATE] Simona Halep a câştigat turneul de la Dubai

Halep calificata in optimi la Dubai

Simona Halep s-a impus în finala turneului WTA de la Dubai, în faţa jucătoarei din Cehia, Karolina Pliskova. Românca a câştigat în două seturi, cu 6-4, 7-6, după o oră şi 47 de minute de joc. Halep a fost recompensată cu 900 puncte WTA şi 456.000 dolari, în urma acestei victorii. Simona Halep a obţinut, la Dubai, al 10-lea titlu din carieră şi al doilea din acest an, după cel de la Shenzhen.

***

Simona Halep, principală favorită, a învins-o joi, 20 februarie, în trei seturi, cu 6-3, 1-6, 7-5, pe rusoaica Ekaterina Makarova, şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai. Românca şi-a luat astfel revanşa după ce fusese eliminată de rusoaică în sferturi la Openul Australiei. Halep va juca în semifinale, la Dubai, împotriva Carolinei Wozniacki. Daneza a dispus de italianca Flavia Pennetta cu 7-5, 6-0.

În cealaltă semifinală se vor întâlni spaniola Garbine Muguruza şi Karolina Pliskova din Cehia.

***

Simona Halep, principala favorită, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai, după ce a învins-o, miercuri, 18 februarie, cu 6-4, 6-3, pe Ţvetana Pironkova (Bulgaria). Halep o va întâlni în faza următoare pe rusoaica Ekaterina Makarova, şi are şansa să-şi ia revanşa după Openul Australiei. Halep şi Makarova sunt la egalitate la meciurile directe. Meciul dintre cele două jucătoare este joi, de la ora 17.
Pentru calificarea în sferturile de finală Simona Halep primeşte 52.430 de dolari şi 190 de puncte WTA.

Programul meciurilor din sferturile de finală:
– de la ora 12:00: Lucie Safarova (Cehia) – Karolina Pliskova (Cehia);
Carla Suarez Navarro (Spania) – Garbine Muguruza (Spania);
– de la ora 17:00: Simona Halep (România) – Ekaterina Makarova (Rusia);
Caroline Wozniacki (Danemarca) – Flavia Pennetta (Italia).

***

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Dubai. Românca a învins-o marţi seara, 17 februarie, în două seturi, cu 6-2, 6-0, pe slovaca Daniela Hantuchova. Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi 13 minute.

După meci, Simona Halep a declarat că a jucat bine, dar victoria a fost obţinută şi pe fondul oboselii de care a dat dovadă adversara ei, care săptămâna trecută a câştigat turneul de la Pattaya.

Următoarea adversară a Simonei Halep este bulgăroaica Ţvetana Pironkova. Pentru calificarea în optimile de finală ale turneului de la Dubai, Halep va primi 26.000 de dolari şi 105 puncte WTA.

sursa foto: ziareromania.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles