Simona Halep, pregătită pentru turneul pe zgură de la Stuttgart

86
FILE PHOTO: Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - September 30, 2020 Romania's Simona Halep celebrates winning her second round match against Romania's Irina-Camelia Begu REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Simona Halep s-a declarat pregătită să înceapă sezonul de zgură la turneul de la Stuttgart, după ce a fost nevoită să abandoneze luna trecută la Miami, din cauza unei accidentări la umărul drept, relatează Reuters.

”Am avut o pauză mai lungă de două săptămâni şi m-am tratat la umăr. Mă simt mult mai bine”, a declarat numărul trei mondial presei la turneul WTA 500 de la Stuttgart, notează Agerpres.

”Nu am mai simţit dureri în ultimele zile în care m-am antrenat acasă şi nici aici. Sper că va fi la fel şi în timpul meciurilor, deoarece e diferit faţă de antrenamente”, a adăugat a doua favorită a turneului.

Fosta campioană de la Roland Garros a câştigat toate turneele importante pe zgură din Europa, cu excepţia celui de la Stuttgart.

”Vreau foarte mult să îl câştig. Este un turneu frumos, cu condiţii bune, iar lumea e drăguţă cu mine aici. E obiectivul meu să câştig turneul. Vreau să câştig toate turneele de pe zgură dacă e posibil”, a subliniat Halep.

Românca a precizat că având în vedere restricţiile legate de COVID-19 din Australia înseamnă că antrenorul Darren Cahill va rămâne alături de ea întregul sezon de zgură.

”Va fi alături de mine, deoarece nu se poate întoarce acasă … n-are de ales. A fost în România alături de mine timp de o săptămână”, a explicat Halep.

”Ne-am antrenat foarte bine acasă. El e aici pentru prima oară şi e foarte plăcut să îl am alături întregul sezon de zgură, pentru că este suprafaţa mea favorită. Înseamnă mult pentru mine, am multă încredere când este aproape de mine”, a mărturisit Halep.

Simona Halep, care a reuşit doar o semifinală la Stuttgart (2017), va debuta miercuri, direct în optimile de finală, împotriva unei jucătoare cehe, câştigătoarea dintre Marketa Vondrousova şi Marie Bouzkova.

Halep începe sezonul de zgură din postura de ”regină a acestei suprafeţe”, potrivit unei ierarhii pe ultimii cinci ani care cuprinde cele mai importante rezultate înregistrate pe zgură.

În 2020, Halep a câştigat două titluri pe zgură, la Praga şi la Roma, iar în ultimii cinci ani şi-a mai trecut în palmares titlul la Roland Garros (2018), două trofee la Madrid (2016, 2017), dar a jucat şi o finală la Roland Garros (2017), două la Roma (2017, 2018), una la Madrid (2019), având şi un sfert de finală la Madrid (2018) şi altul la Roland Garros (2019).

Românca are un procentaj de 74,3% victorii în carieră pe această suprafaţă, iar în sezonul 2019-20 a înregistrat un bilanţ de 24 de victorii şi 4 înfrângeri.