Simona Halep mai trece un hop la Linz. Duel românesc în semifinale!

Victorie muncită pentru Simona Halep în sferturile de finală ale turneului de la Linz. A doua favorită a competiției a câștigat în trei seturi, 4-6, 7-5, 6-0, în fața italiencei Jasmine Paolini. Simona Halep a intrat mai greu în joc, dar a evoluat apoi din ce în ce mai bine, reușind să obțină un succes clar și meritat.

În primul set, la 3-0 pentru Paolini, Halep a părut că revine în joc, a recuperat break-ul şi s-a apropiat la un singur ghem (4-5), dar şi-a pierdut imediat serviciul şi setul (4-6).

Şi debutul actului secund a fost asemănător, Halep pierzând trei ghemuri la rând deşi a început cu break. Paolini (25 ani, 51 WTA), cap de serie numărul şapte, nu a mai putut să menţină nivelul, în timp ce Halep a jucat tot mai bine reuşind să echilibreze jocul (3-3, 4-4, 5-5). Românca a pierdut un singur punct în ultimele trei ghemuri ale setului, câştigat cu 7-5.

Halep şi-a adjudecat decisivul cu un sec 6-0. Duelul a fost însă mai echilibrat decât o arată scorul, Paolini luptând cu ambiție pentru fiecare minge.

Simona Halep a încheiat cu 3 aşi, 4 duble greşeli şi un procentaj de 69,5% la punctele reuşite cu primul serviciu, notează Agerpres. Paolini a avut 3 aşi şi 3 duble greşeli, procentajul la punctele făcute cu primul serviciu fiind de doar 55%.

Halep, principalul cap de serie de la Linz după eliminarea Emmei Răducanu, şi-a asigurat un cec de 8.145 de euro şi 110 puncte WTA. În semifinale vom avea un duel românesc: Simona Halep o va înfrunta pe Jaqueline Cristian, care a învins-o în sferturi pe rusoaica Veronika Kudermetova cu 6-3, 7-6.

foto: wtatennis.com

De același autor

Related Articles