Simona Halep, la prima victorie oficială din 2021

73

Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat primul său meci oficial din 2021, cu 6-4, 6-4 în faţa rusoaicei Anastasia Potapova, luni, în runda a doua a turneului Gippsland Trophy (WTA 500) de la Melbourne, dotat cu premii totale de 565.530 dolari, scrie Agerpres.

După victoria obţinută vineri în demonstrativul cu liderul mondial Ashleigh Barty, Halep a făcut un joc foarte bun şi a reuşit să câştige într-o oră şi 22 de minute în faţa tinerei Potapova (19 ani, 101 WTA), la capătul unui meci de un nivel ridicat de ambele părţi.

După trei break-uri consecutive în debutul partidei, Halep a reuşit să se desprindă la 3-1 şi a mers până la finalul setului cu acest avantaj, câştigând cu 6-4.

În actul secund, Potapova făcut un break la 2-1 şi şi-a majorat avantajul la 3-1, însă Halep a revenit şi a restabilit egalitatea (3-3). Rusoaica a mai condus o dată, cu 4-3, dar fostul lider mondial a egalat şi a reuşit un break decisiv, impunându-se cu 6-4.

Halep a avut 5 aşi în acest meci şi a făcut 2 duble greşeli, iar Potapova a avut un as şi două duble greşeli.

Potapova a avut un procentaj mai bun la primul serviciu (65%-60%), dar Halep a fost mai bună la al doilea (65%-33%).

Halep, principala favorită a turneului, şi-a asigurat un cec de 5.500 dolari şi 55 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre australianca Destanee Aiava şi germanca Laura Siegemund, victorioasă în faţa Monicăi Niculescu în două seturi, cu 7-5, 6-4.

La dublu, Monica Niculescu şi Patricia Ţig s-au calificat în optimi, după 5-7, 7-6 (3), 10-6 cu perechea Caroline Garcia (Franţa)/Nadia Podoroska (Argentina). Româncele au obţinut victoria în două ore şi 6 minute.

Niculescu şi Ţig, care şi-au asigurat un cec de 2.670 dolari şi 55 de puncte WTA la dublu, vor juca în optimi cu favoritele numărul patru, Andreja Klepac (Slovenia)/Elise Mertens (Belgia).

În alt meci din primul tur la dublu, Irina Begu şi chinezoaica Qiang Wang au fost întrecute de cuplul Laura Siegemund (Germania)/Vera Zvonareva (Rusia), cu 6-2, 6-3, favoritele numărul şapte câştigând în 58 de minute.

Begu şi Wang vor fi recompensate pentru participare cu 2.020 dolari şi un punct WTA.

sursa foto Agerpres