Simona Halep își sărbătorește ziua de naștere în China

Simona Halep împlineşte, astăzi,27 septembrie 28 de ani, ea aflându-se la Beijing, unde va participa, săptămâna viitoare, la ultimul turneu de categorie Premier Mandatory din 2019. La fel ca anul trecut, ziua de naştere o găsește în China, între turneele de la Wuhan şi de la Beijing.

De Beijing se leagă unele dintre cele mai frumoase amintiri ale Simonei Halep. În urmă cu doi ani, ea urca în premieră pe locul I WTA, după ce juca finala competiţiei chineze. De atunci, sportiva născută la Constanţa a rezistat 64 de săptămâni în fruntea ierarhiei, iar în prezent se află pe locul 6,scrie Telekom sport.

Halep a început tenisul de la vârsta de patru ani, mai întâi sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan. La 14 ani, ea a debutat în circuitul ITF şi a ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare din lume.

Ca profesionistă, Simona Halep a câştigat în total 18 turnee, inclusiv două de grand slam, la Roland Garros, în 2018, şi Wimbledon, în 2019.

Antrenorul australian Darren Cahill i-a transmis un mesaj de felicitare Simonei Halep, în care o felicită pentru parcursul din al 28-lea an de viaţă şi speră ca în al 29-lea, când va reveni alături de ea, să fie un an şi mai bun.

sursa foto: Simona Halep/Helmut Ignat