Simona Halep îşi continuă aventura la Australian Open! Românca a învins-o pe Iga Swiatek şi se pregăteşte pentru duelul cu Serena Williams

Simona Halep, numărul doi în tenisul feminin mondial, s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, după ce a învins-o într-un meci dramatic pe  poloneza Iga Swiatek. Românca s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-1, 6-4. Halep, a doua favorită, a câştigat în faţa campioanei de la Roland Garros după o oră şi 50 de minute, informează Agerpres.

 Jucătoarea noastră şi-a luat astfel o revanşă în faţa tinerei poloneze de 19 ani, care a învins-o clar anul trecut, în optimi la Roland Garros, cu 6-1, 6-2. Halep câştigase prima confruntare, în 2019, tot în optimi la Openul Franţei, cu 6-1, 6-0.

Cu succesul înregistrat astăzi la Melbourne, Simona Halep a ajuns la o cifră rotundă: 100 de victorii la un turneu de Mare Şlem. În sferturi, ea o va înfrunta pe  Serena Williams. Jucătoarea americană de 39 de ani a trecut în optimi de belarusa Aryna Sabalenka, numărul 7 mondial, cu 6-4, 2-6, 6-4. Halep şi Williams se vor întâlni în data de 16 februarie, organizatorii urmând să anunțe luni ora de start.

foto: Agerpres

De același autor

Related Articles