Simona Halep, în semifinale la Melbourne

Simona Halep a avansat în semifinalele turneului  Melbourne Summer Set 1, după o victorie muncită în sferturi în faţa elveţiencei Victoria Golubici. Jucătoarea noastră s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 5-7, 6-4, după  două ore şi 35 de minute, notează Agerpres.

Primul set a fost unul în care primele cinci ghemuri au fost break-uri. Halep a fost cea care a făcut diferenţa cu două ghemuri de serviciu, graţie cărora a câştigat cu 6-2, în 26 de minute.

Halep a început foarte bine actul secund, a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2, dar a fost egalată, 4-4. Fostul lider mondial a reuşit un nou break şi a servit pentru meci la 5-4, dar a pierdut ultimele trei ghemuri şi setul (5-7).

Decisivul a fost foarte echilibrat, niciuna dintre jucătoare nereuşind să se desprindă. Primele patru ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri, cu Halep la cârmă (1-0, 2-1), apoi Golubic (29 ani, 43 WTA) a condus cu 3-2 şi 4-3. Simona Halep a reuşit un break la 4-4, iar acesta a făcut diferenţa, câştigând cu 6-4, după ce a salvat două mingi de break.

 În penultimul act al turneului australian, Halep o va înfrunta pe Qinwen Zheng, o chinezoaică de 19 ani care ocupă locul 126 în ierarhia tenisului profesionist feminin. La Melbourne Summer Set 2, Irina Begu a fost învinsă în sferturi de americanca Amanda Anisimova.

Cele mai citite

Related Articles