Simona Halep, în cărţi pentru titlul de “jucătoarea anului” în circuitul profesionist feminin WTA

77

Tenismena Simona Halep, actualul număr doi mondial, a fost nominalizată pentru titlul de “jucătoarea anului 2020”, în cadrul premiilor oferite de circuitul profesionist feminin (WTA). Alături de compatrioata noastră, sunt în cursă pentru acest titlu belarusele Victoria Azarenka şi Arina Sabalenka, americanca Sofia Kenin, japoneza Naomi Osaka şi poloneza Iga Swiatek.

Fost lider mondial, Halep a cucerit trei titluri în 2020, începând cu cel de la Dubai, din februarie, al 20-lea din carieră. După pauza impusă de pandemia de coronavirus, Simona Halep a mai câştigat alte două turnee, la Praga şi Roma.

Vestea mai puţin plăcută pentru Simona este aceea că ea nu a mai fost nominalizată de Asociaţia Jucătoarelor profesioniste de Tenis (WTA) la premiul de “favorită a fanilor”, după ce a câştigat precedentele trei ediţii. În acest an, cele patru candidate la titlul menţionat sunt poloneza Iga Swiatek, campioana de la Roland Garros, care anul trecut a pierdut în faţa Simonei Halep bătălia pentru titlul de numărul unu în inimile iubitorilor tenisului, tânăra jucătoare americană Coco Gauff, australianca Daria Gavrilova şi rusoaica Daria Kasatkina.

Pentru premiile oferite anual de circuitul profesionist feminin vor vota reprezentanţii presei de specialitate, iar rezultatele vor fi anunţate săptămâna viitoare.

foto: AGERPRES