[UPDATE] Simona Halep va juca finala de la Indian Wells, duminică, de la ora 20

Simona Halep in sferturi la Indian Wells

Ora 19.15

Simona Halep este a doua jucătoare română care ajunge în finala turneului de la Indian Wells după Irina Spîrlea, care s-a calificat în ultimul act al competiţiei din California la ediţia din 1997. Sportiva noastră va juca în ultimul act cu sârboaica Jelena Jankovici, duminică, de la ora 20. Calificarea în finală la Indian Wells este recompensată cu 439.420 de dolari şi 650 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Ora 6.00

Simona Halep s-a calificat fără joc, sâmbătă dimineaţa, 21 martie, în finala turneului WTA de la Indian Wells. Principala favorită, Serena Williams, s-a retras înaintea meciului programat în semifinale, din cauza unei accidentări la genunchi. Simona Halep va juca duminică, finala turneului californian, împotriva sârboaicei Jelena Jankovic, care a eliminat-o în penultimul act al competiţiei pe germanca Sabine Lisicki, în trei seturi, cu 3-6, 6-3, 6-1.

***

Simona Halep a învins-o pe spaniola Carla Suarez Navarro, în trei seturi, cu 5-7, 6-1, 6-1, miercuri, 18 martie, în sferturile de finală ale turneului californian. Meciul a durat o oră şi 54 de minute.

Halep se află pentru al doilea an consecutiv în penultimul act al acestei competiţii. Anul trecut ea a fost învinsă în semifinale de poloneza Agnieszka Radwanska, în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Serena Williams a eliminat-o miercuri, cu 7-5, 6-3, pe elveţianca Timea Bacsinszky şi s-a calificat în semifinale. Serena are 4-1 în duelurile directe cu Halep, dar fiecare a obţinut câte o victorie în toamnă la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Meciurile din semifinale sunt programate vineri.

***

Simona Halep, nr. 3 WTA s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells după ce a învins-o în două seturi identice, 6-4, 6-4, pe sportiva cehă Karolina Pliskova. Partida a durat o oră şi 17 minute. Halep şi Pliskova s-au mai întâlnit în finala de la Dubai, din luna februarie, când tot românca s-a impus. În faza următoare, Halep va juca împotriva spaniolei Carla Suarez Navarro. Iberica a eliminat-o pe Heather Watson cu 7-6, 3-6, 6-1.

Calificarea în sferturi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 112.270 de dolari şi cu 215 de puncte WTA.

La ediţia precedentă, Simona Halep a atins faza semifinalelor competiţiei.

Principala favorită a competiţiei de la Indian Wells, Serena Williams, a întrecut-o în optimile de finală, cu 6-7, 6-2, 6-2, pe compatrioata sa Sloane Stephens. În schimb Maria Şarapova, numărul 2 mondial, a fost eliminată de italianca Flavia Pennetta în trei seturi, cu3-6, 6-3, 6-2.

sursa foto: digisport.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles