Simona Halep şi-a aflat adversara din turul II al Australian Open

127

Simona Halep, numărul trei mondial, o va înfrunta pe britanica Harriet Dart în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce aceasta a învins-o marţi, la Melbourne, pe japoneza Misaki Doi cu 2-6, 6-4, 7-6 (10-6).

Dart (23 ani, 173 WTA), venită din calificări, s-a impus după două ore şi 49 de minute, într-un final dramatic şi cu răsturnări de scor.

Dart, care anul trecut a pierdut în primul tur la Melbourne, la debutul său la Australian Open, a ratat două mingi de meci la 6-5 în setul decisiv, în tiebreak a fost condusă cu 5-1 şi 6-4 de Doi, dar apoi a câştigat şase puncte consecutive şi meciul.


Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, marţi, la Melbourne, pe americanca Jennifer Brady, cu 7-5 (5), 6-1, scrie Agerpres.ro

Halep (28 ani), a patra favorită, s-a impus într-o oră şi 36 de minute, dominând setul al doilea după ce primul a fost foarte echilibrat.

Românca şi-a pierdut serviciul în ghemul de debut al întâlnirii, Brady a avut apoi 2-0, 3-1 şi 4-2, dar Halep a reuşit egalarea, 4-4, şi a preluat conducerea (5-4). La 5-5, Halep şi-a pierdut serviciul la capătul unui ghem în care a trecut prin emoţiile unei posibile accidentări, dezechilibrându-se şi căzând pe spate. Simona a primit îngrijiri medicale în pauza dintre ghemuri, dar a putut continua şi a jucat cu mai multă determinare, salvând trei mingi de set şi trimiţând partida în tiebreak. Halep a rupt echilibrul la 3-2, cu un mini-break (4-2), Brady a egalat, 4-4, dar românca s-a desprins din nou, a avut 6-4 şi a încheiat cu 7-5.

Halep a început în forţă actul secund, cu break, apoi a condus cu 2-0, Brady a luat un ghem revenind de la 0-30, dar până la final doar românca a fost pe teren, câştigând setul cu 6-1.

Simona Halep a avut 2 aşi şi nu a făcut nicio dublă greşeală, în timp ce Brady a reuşit 4 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a câştigat toate venirile la fileu, a avut mai puţine mingi direct câştigătoare (20-24), dar şi mult mai puţine erori neprovocate, 23-35.

Halep (28 ani), care a pierdut în optimi la ediţia de anul trecut la Melbourne şi a jucat finala în 2018, a mai înfruntat-o o singură dată pe Brady (24 ani, 49 WTA), anul trecut, la Toronto, câştigând cu 4-6, 7-5, 7-6 (5) în turul al doilea.

Brady a avut un început bun de an, cu victorii la Brisbane contra rusoaicei Maria Şarapova şi australiencei Ashleigh Barty, liderul mondial, înainte de a fi învinsă în sferturi de Petra Kvitova.

Simona Halep şi-a asigurat 128.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe câştigătoarea dintre britanica Harriet Dart şi japoneza Misaki Doi.

sursa foto: Agerpres.ro