Simona Halep, calificată în optimi la Australian Open

47

Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, vineri, după ce a dispus cu 6-1, 6-3 de rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 32, scrie Agerpres.

Halep (29 ani), a doua favorită, a obţinut o victorie fără emoţii la Melbourne, după o oră şi 18 minute.

Românca a dominat categoric primul seţ adjudecat cu 6-1, după ce a pierdut ghemul inaugural. Jocul a fost mai echilibrat în actul al doilea, în care Kudermetova a fost ceva mai precisă, iar Halep a greşit mai mult. Rusoaica a început cu break, dar Halep a revenit şi a câştigat două ghemuri la rând. Kudermetova a făcut 3-2, un break la zero, şi a ratat o minge de 4-2, iar Halep a restabilit egalitatea, 3-3. Ghemul opţ la 4-3 pentru Simona, a fost decisiv pentru soarta setului, românca reuşind în cele din urmă break-ul la a treia sa şansă, iar apoi a încheiat meciul (6-3).

Halep a făcut 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Kudermetova a încheiat cu un as şi 2 duble greşeli. Românca a fost mai bună la serviciu, 60%-54% la primul şi 47%-33% la al doilea. Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a fructificat 6. Adversara sa a transformat 2 din 4. Halep a încheiat cu mai multe mingi direct câştigătoare, 21-17, şi cu mai puţine erori neforţate, 12-38.

Acesta a fost primul meci dintre Halep şi Kudermetova (23 ani, 36 WTA).

Halep şi-a asigurat un cec de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

Halep, finalistă în 2018 şi semifinalistă anul trecut la Melbourne, va juca în optimi cu învingătoarea dintre poloneza Iga Swiatek, cap de serie numărul 15, campioana de la Roland Garroş şi franţuzoaica Fiona Ferro.

sursa foto: Agerpres