Simona Halep are cele mai multe victorii în ultimele zece luni

simona halep

Simona Halep are cele mai multe victorii, 57 la număr, în circuitul profesionist feminin, într-un clasament alcătuit pe ultimele zece luni, iar în această perioadă ea a urcat un număr impresionant de locuri în ierarhia mondială, conform Digi Sport.
Halep le devansează pe Serena Williams, ocupanta primului loc în lume, care a strâns 51 victorii, şi pe poloneza Agnieszka Radwanska, 48 succese, pe care o va întâlni în semifinalele turneului de la Indian Wells.

Ascensiunea tinerei jucătoare din țara noastră a început cu turneul de la Roma, unde a ajuns până în faza semifinalelor, deși a pornit din calificări. Atunci le-a învins, printre altele, pe Roberta Vinci, Jelena Jankovic și Agnieszka Radwanska.
În luna mai a anului trecut, Simona Halep nu era nici măcar prima româncă în clasamentul WTA (în acel moment poziția era deținută de Sorana Cîrstea) și ocupa doar locul 64. Mai mult, constănțeanca nu avea nici măcar un titlu trecut în palmares.
Între timp, Simona Halep a cucerit nu mai puțin de 7 titluri WTA din tot atâtea finale jucate (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia – 2013, Doha – 2014).

Sursa foto: citynews.ro

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles